Enigma Enigma

Сергій Григорович

2020-04-13 13:03:57 eye-2 3489   — comment 4

Хотів навести пару перлів з інтерв'ю, ...


Хотів навести пару перлів з інтерв'ю, ... а там більше половини - перли.
Просто, наведу цитати призначеного Зеленським через Шмигаля головного санітарного лікаря України Віктора Ляшка (інтерв'ю для ЛБ 12.04.20):
" - ... кілька прогнозів – оптимістичний і більш песимістичний. Наразі ми рухаємося по оптимістичному сценарію,... Чому 2% це оптимістичний сценарій? Бо за нашими розрахунками, при 2% інфікованого населення наша система охорони здоров’я безболісно впорається з тією кількістю хворих ... Якщо ж буде 10% і більше, в нас може виникнути колапс медичної системи. (С.Г. - про 3%,4,5,6,7,8,9 науці доки невідомо)
- ... Це новий вид збудника, він може повести себе несподівано. ...
- ... Нам всі кричать, що ми мало тестуємо. Ми не мало тестуємо, ми тестуємо всіх, кого потрібно тестувати. Але це на національному рівні ми так бачимо. Коли виїжджають колеги в регіони, то бачать, де порушуються наші алгоритми. Проте чарівний пендель врятує цей світ і Україну в тому числі. ...
- ... Ми цілу ніч думали, як запустити карантин в тому районі, де були зафіксовані випадки. В той же час Чернівецька область вийшла з ініціативою ввести карантин на території всієї області. І в результаті ми запропонували все ж таки вводити карантин на території всієї країни ...
- ... Ніколи в житті українець не зрозуміє, що є карантин, якщо можна спокійно вийти і піти погуляти в парку ...
- ... Я вам скажу, що коли обробляються під’їзди дезинфікуючим засобом, люди похилого віку змушують себе сидіти вдома, бо вони ще бояться тієї хімії більше за коронавірус. ...

- ... Церкви закриватись не планують, але в церкви не будуть допускати велику кількість людей. Церкви беруть на себе за це відповідальність. І тут головне – свідомість громадян. Щоб вони не проривалися в храм, бо виганяти, мабуть, святий отець не буде. ... (С.Г. зрозуміли хто крайні ???)
- ... Я завжди кажу, що потрібно закрити всі місця масового скупчення людей. В той же час, це як з ринками – ми даємо дозвіл функціонувати тому чи іншому об’єкту, але при дотриманні ним певних умов. ...
- ... Ми одягаємо маску, бо всі ми потенційно інфікован
і. ...
... Питання журналіста: Друга хвиля захворюваності на коронавірус неминуча? От ми зараз вийдемо з карантину, і вірус же одразу почне поширюватися активніше?
- ... Не можу сказати. ...
- ... Потрібно подивитися, як вірус буде мутувати, і як імунітет з цими мутаціями справлятися.
(С.Г. кому, на кому, де і як треба подивитися ???)
- ... Я вам відкрию секрет. Президент попросив мене, щоб я написав листи на наших академіків і ПООБІЦЯВ, що якщо хтось винайде вакцину або ліки, то отримає, НЕ ЗНАЮ З ЯКОГО ФОНДУ, МІНІМУМ мільйон доларів.
(С.Г. - "Ці ліки треба розробляти. І от ми отримуємо з усього світу інформацію про дуже серйозні фінансові вливання – десятки, сотні мільйонів доларів на розробку ліків і вакцини від цього вірусу. Україна, на превеликий жаль, стоїть осторонь, тому що фактично відсутнє серйозне фінансування наукових інноваційних розробок у цій сфері та багатьох інших", – заявив Павло Кутуєв..", а наш президент і г.санітарний лікар вважають, що академіки безкоштовно "винайдуть" вакцину за обіцянку премії з "НЕ ЗНАЮ З ЯКОГО ФОНДУ", що навіть не покриє розробку )
- А якого виробника тести вже використовуються? Українських генетичних технологій?
- Їх і ще одного виробника. ... НЕ ПАМ’ЯТАЮ НАЗВУ. ...
- ..... люди сидять на обсервації, виконують дані державі обіцянки?
- Все залежить від людини. Деякі люди дотримуються, а деякі думають, що це все такі іграшки, забаганки і обмеження їхніх прав. Дехто вишукує будь-які юридичні лазєйки для того, щоб втекти від обсервації, і взагалі не думає, що коронавірусна хвороба – це серйозно. АЛЕ ДЛЯ НИХ Є АДМІНПРОТОКОЛИ І ПОЛІЦІЯ. (С.Г. тобто спланували і реалізовують такі заходи, які забезпечують не нерозповсюдження хвороби, а кількість АДМІНПРОТОКОЛІВ )
- Це одиночні випадки чи це буває часто?
- Це буває часто, на жаль. Але більш серйозні дані є у Міністерства внутрішніх справ, Нацполіції. Епідеміологів у нас не вистачає для того, щоб відслідковувати всіх, хто на обсервації або на самоізоляції. .... (С.Г. а зв'язку з поліцією немає, чи дієвість встановлених правил не цікавить ?)
- ... З якими основними проблемами ви стикаєтеся зараз в роботі з регіонами?
- З низькою настороженістю лікарів щодо коронавірусної хвороби. Зустрічають хворих з температурою без індивідуальних засобів захисту. Немає розмежування потоку. І якщо це не визначений заклад (для госпіталізації з підозрою на коронавірус, – LB.ua), то будь-яку людину з симптомами пневмонії зустрічають як людину з пневмонією. ... (С.Г. четвертий місяць вірусної загрози ... зрозуміло, що такі мед.працівники стають супер.розповсюджувачами. Просто без масок ходили/ходять по домівках пневмонічних і сімейні лікарі і дехто з бригади.)
- ... На скільки це було розумно, враховуючи нестачу кадрів, відправляти наших лікарів ще до Італії на допомогу?
- У нас зараз НЕМАЄ КРИТИЧНОГО НАВАНТАЖЕННЯ на систему охорони здоров’я. Завантажено тільки 8% апаратів ШВЛ, які призначені для допомоги хворим на коронавірусну хворобу. ...
- А чому ви не хотіли пускати?
- Бо мені потрібні люди тут. ВСІ І ТАК ПРАЦЮЮТЬ НА ВИСНАЖЕННЯ. Але ті, хто поїхав – молодці.
(С.Г. от що після цього сказати ? 30-2=18 ?)
- ... Досі лишається критична ситуація з засобами індивідуального захисту для медиків в лікарнях. Коли вдасться вирішити це питання?
- У нас ситуація не критична, ЗАБЕЗПЕЧЕНІСТЬ Є, ХОЧА МАЛЕНЬКА. (!!!???)

- ... ... наказ, який розробило МОЗ і направило в лікарні, аби вони розрахували свої потреби.
- Але наскільки я знаю, вони довго не повідомляли по потреби.
- Так. Тільки ми відчули, що коронавірусна хвороба надходить в Україну, ми відразу звернулися до закладів з проханням надати інформацію про те, що в них є. У них мав би бути тримісячний запас засобів індивідуального захисту. На жаль, його не було. Ми одразу звернулися до державного резерву. На жаль, і там було не все так добре ...

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma