Enigma Enigma

Alex Tkach

2020-03-27 15:41:01 eye-2 484   — comment 3

Храм, гріх та коронавірус

Було колись – працювала прибиральницею в нашому проєктному інституті Зіна (ім'я вигадане). Це була жінка трохи старша середнього віку добра й проста. Не те щоб тільки проста, але й, ніде правди діти, трохи бідненька на розум. Так, дещицю. Вона була парафіянкою однієї з протестантських церков, яких комуністи та їх безпартійні "попутники" образливо називали сектами. Хоч і не дуже розумна, але щира й доброзичлива Зінаїда любила поговорити про вічне, про Бога й про все на світі. Все це було так ретельно перемішано в її голові, що вона, певне, й сама не знала, що скаже наступної миті, але недовга розмова з нею завжди полишала якесь заспокійливе почуття, наче щойно хтось, хто напевне знає, переконав вас, що, не зважаючи на всі біди та неприємності, врешті-решт усе облаштується й усе буде добре.

Та на жаль, не все добре склалось із самою Зінаїдою: не знаю як, але її завербував до московського "православ'я" московитський піп, ім'я та місце перебування якого Зінаїда тримала в таємниці. Можна було б сказати, що цей піп з хвостом на постійній основі оселився в Зінаїді й, наче із засклених вікон, виглядав з її очей злим сторожким поглядом та промовляв безсоромну брехню й хулу її вустами. Наприклад, цей лукавий піп під час президентських виборів 2004 року називав Ющенка сатаною, а виразки, що залишилися на його обличчі після отруєння, – знаком антихриста.

Навіщо я це все розповідаю? Річ у тім, що московитські попи не тільки Зінаїду облаштували під свою оселю. Чимало добрих, щирих, але простуватих людей після того, як в них оселилися московитські попи, стали злими, брехливими тварями, які ладні засудити навіть самого Господа Бога за незгоду в найменших дрібницях зі своїми квартирантами. Вина за це лежить не тільки на самих московитських попах, але й на розумних людях, які вчасно не втрутилися та не вберегли своїх добрих простаків від лукавого. Ось хоч би наш всесвітньо відомий боксер Олександр Вусик. Він давно вже став оселею якогось московитського попа, який не тільки традиційно ненавидить Україну, але й хулить православну віру, перекручуючи її у мракобісся. Так квартирант вусикової душі стверджує, що не тільки можна, але й треба нехтувати вимогами карантину, що були введені через коронавірус, тобто треба без обмежень ходити на служби до храмів, приймати причастя всім із одної ложки, а Бог, мовляв, сам про вас подбає й захистить. Хто ще не чув і не читав, послухайте й почитайте:

1. Youyube: «Усик о коронавирусе: Все глупости. Ходите в храм. Эпидемия коронавируса в мире и боксер Усик»

2. 5 канал ТБ: "ВСЕ ДУРНИЦІ, ДРУЗІ": БОКСЕР УСИК ЗАКЛИКАВ ХОДИТИ ДО ХРАМУ І ПРИЧАЩАТИСЯ – ПОПРИ КОРОНАВІРУС"

3. Instagram. Усик про Храм, причастя, гріх і коронавірус (відеозапис).

Насправді ж, заклики московитських попів нехтувати вимогами карантину не мають нічого спільного ні з православ'ям, ні з християнством взагалі, а натомість є гріхом, про який сказано в Біблії:

 Тоді узяв Його диявол до святого міста і поставив Його на крилі храму, 6 та й каже Йому: якщо Ти є Син Божий, кинься вниз, бо написано: ангелам Своїм заповість про Тебе, щоб оберігали Тебе, і на руки візьмуть Тебе, щоб не спіткнувся об камінь ногою Твоєю [Псалми 91:11–12]. 7 Сказав же йому Ісус: написано також: не спокушай Господа Бога твого [Повторення Закону 6:16].

                                                                                                (Від Матея 4: 5–7)

Наведена цитата складається з двох частин, кожна з яких так само має свою цитату: в першій частині диявол, посилаючись на 91-й псалом, пропонує Ісусу важити своїм життям, щоб переконатися, що він Син Божий, а в другій Ісус, посилаючись на уривок із Повторення Закону, викриває лукавство диявола, який пропонує йому випробувати Бога. І якщо самому кинутися вниз зі стіни храму – це гріх, то наскільки ж більшим гріхом буде потягнути за собою ще й інших людей, які самі плигати не збиралися! Але саме це й пропонує хвостатий піп, що оселився у Вусикові: не бійся підхопити коронавірус сам, не бійся передати його своїм ближнім, адже Бог, що любить вас, не допустить вашої погибелі. Чи не здається вам, що це модернізований варіант заклику: "кинься вниз"? І якщо "кинься вниз" сказав диявол, то хто ж тоді зараз каже: "не переймайтеся коронавірусом"?

 

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma