Enigma Enigma

Джон Світер

2019-11-18 12:53:02 eye-2 3179   — comment 0

Хто керує Львівщиною? Останні кадрові призначення викликають більше запитань, ніж відповідей.

Голова Державної митної служби України Максим Нефьодов 13 листопада підписав наказ про призначення виконувачем обов'язків керівника новоствореної Галицької митниці, яка об'єднає Івано-Франківську, Львівську та Тернопільську області, 39-річного львів'янина Володимира Ярославовича Цабака. Раніше Цабак протягом кількох років очолював міську Інспекцію державного архітектурнобудівельного контролю. Для пересічного українця, це призначення нічого не означає, а ось для мешканців Львівщини воно може виявитись принциповим. Бо як відомо, багато «зацікавлених» осіб знаходяться в очікуванні того, коли знов «пїде контрабас»?

Досвід роботи Володимира Ярославовича засвідчує його компетентність у справах в яких фігурують гроші. З квітеня 2003р. по липень 2016р. займав різні посади у Головному територіальному управлінні юстиції Львівської області (остання займана посада – заступник начальника відділу контролю за виконанням рішень державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Львівській області). З липня 2016р. – начальник Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю у м. Львові. Подейкують, що він користується авторитетом у Львівського міського голови А.Садового у зв’язку із чим, у липні поточного року паралельно призначений на посаду в.о. директора департаменту містобудування Львівської міської ради. Після призначення місцеві забудовники цю персоналію назвали “Володя 5 доларів, бо з кожного метра житла, яке будується у Львові, потрібно було занести 5 доларів на підтримку «демократії».

Але не тільки досвід посприяв В.Цабаку у побудові кар’єри, але й його елітні однокурсники по Львівському національному університету імені Івана Франка. Сергій Верланов, самісінький голова Державної податкової служби! Орест Вітик, заступник голови ДПС у Львівській області, який, начеб-то, причетний до багатомільярдної схеми ухилення від сплати податків вищими ділками. Є ще в цій компанії такий собі Василь - організатор одного з найбільших конвертаційних центрів нашого регіону. Щойно випустившись з ВУЗу, пан Цабак вже в липні 2003 року йде на роботу в органи юстиції. Там він затримується до далекого 2016 року. Саме на період роботи у виконавчій службі прикордонного Мостиського району Львівської області припадає початок бізнесової діяльності Ярослава Цабака та його участі у перших протиправних схемах. Зокрема, під керівництвом Сергія Богаченка, тодішнього судді Мостиського районного суду Львівської області, а в подальшому голови Львівського апеляційного адміністративного суду, була організована схема вилучення через судові рішення та реалізації через виконавчу службу контрабандно ввезених товарів. Параллельно, ними спільно налагоджуються і власні канали контрабандного ввезення на територію України товарів через митний перехід Шегині. Після переходу на роботу в обласне управління юстиції Львівської області саме Цабаком налагоджено протиправні схеми пов’язані на цей раз з реалізацією заставного майна, виконанням проваджень, рейдерськими захопленнями.

Щодо встановлення сучасного контакту та довіри між новим очільником Держмитслужби і екс-реалізатором митного конфіскату, то тут дуже легко простежується зв’язок через дружину Максима Нефьодова, сестра якої, Юлія Калмикова навчалася на юридичному факультеті ЛНУ ім. І.Франка разом з Володимиром Цабаком. А її чоловік, випускник випусник юридичного факультету того ж року, підтримує тісні зв’язки з колишнім однокурсником, в тому числі і через ще одного «юриста-конвертатора» Василя Костюка.

Зібрана на просторах Інтернету інформація певною мірою пояснює, яким чином Володимир Ярославович очолив Галицьку митницю, і чому саме він був обраний Керівництвом Митної служби «оберігати від контрабанди» західні кордони України.

Але невже керівництво країни не в курсі, що В.Цабак, перебуваючи на посаді керівника ІДАБК м. Львова, «безкоштовно» видавав дозвільні документи на будівництво та відповідно вводив в експлуатацію будинки, збудовані будівельноінвестиційною компанією «Avalon» ФПГ Козловського Г.П., який досягнув домовленостей із Кривецьким І.І. (Пупсом) щодо спільного впливу на суспільнополітичну обстановку у Львівській області, шляхом призначення підконтрольних осіб на ключові посади в органах державної влади та управління, в правоохоронних органах з метою розподілу економічних благ, отриманих у тому числі від протиправної діяльності.

Всім відомо, що керівник ДДАБІ у Львівській області – Желих Р.С., після призначеним на вказану посаду за лобіювання Кривецького І.І. та маючи повноваження щодо скасування рішень, виданих ІДАБК м. Львова, схиляв Цабака В.Я. до передачі йому частини коштів, які у розмірі від 4 до 6 дол. США за 1 м2 отримувалися останнім від забудовників за здійснення будівельної діяльності у м. Львові. Також не секрет, що вищевказану взаємодію між Желихом Р.С. та Цабаком В.Я. врегульовано за посередництва Веремеєнка Олександра Вікторовича (на прізвисько «Тимофій»), який є «правою» рукою Кривецького І.І. і безпосередньо керує відомим у Львові ГО «Розвиток громади».

Тому, останні кадрові призначення викликають більше запитань, ніж відповідей.

З одного боку- призначення пов’язане з інтересами нової влади, з іншогопростежується зацікавленість спонсора націоналістичних сил України (Пупса) і опонента «зелених» у такій неоднозначній фігурі на чолі Галицької митниці.

До речі, тепер стає зрозумілим чому окремі активісти так вибірково борються з несправедливістю, яка оточує багатьох. Де зараз «Розвиток громади», «Рабів до раю не пускають»? Правильно, пікетують начальника львівської поліції Віконського, Офіс президента, знов ж таки проти Віконського, висувають вимоги космічного масштабу до Коломойского, пристають на вулицях до чиновників, які в п’ятницю несуть під Офісом президента гарні пакети з алкоголем, а до Галицької митниці їм справ немає. Бо кормляться вони з неї. Так, так, цілу весну і початок літа керівник ГО «Рабів до раю не пускають» І.Спринський пікетував Львівську митницю, а після призначення Цабака замахнувся аж на Коломийського. Ну, точно «Універсальний солдат».!

ДумайТЕ!!!!!!!!!!!!

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma