Enigma Enigma

Богдан

2024-10-09 16:00:49 eye-2 2959   — comment 0

Хто розмінував Вугледар

 

Весна 2025 року.

Російські війська проривають фронт від Покровська. Величезні натовпи аборигенів Північної Кореї разом із росіянами прориваються через Павлоград до Дніпра і влаштовують там чучхе. Російська армія виходить на оперативний простір Правобережжя.

З північного кордону кадировці женуть у наступ білоруську армію. Через Ковель і Луцьк до Львова. Аборигени Ковеля і Луцька тремтячими руками показують кадировцям відосики, де вони успішно воюють із ТЦК. Особовий склад ТрО Буковелі швидко закопує пікселі та вишиванки і проривається до Румунії. Аборигени Космача та Чернівців, приготувавши паспорти русинів і доказову базу у війнах проти ТЦК, піднімаються на вершини гір і уважно спостерігають за розвитком подій.

У Києві залишки електорату Залужного і Порошенка похапцем скуповують квіти у магазинах «Рошен». ЧВК ПАП очолює колону київських мачо, яка на колінах рухається Хрещатиком на зустріч з російською армією…

Америка в цей час зосереджує всю свою увагу на будівництві стіни по всьому кордону з Мексикою. Європейці знімають всі санкції з росії, намагаючись тим само не доводити весь процес до ескалації.

Вівці, яку поїдає вовк, співчуття виказують дуже обережно, аби не потривожити вовка.

Росія спокійно "пересіває" за сортом і здатністю до розмноження жіночу половину населення України. Росії потрібно компенсувати втрати за час війни проти України. Кадиров неспішно оглядає свої нові володіння…

Щасливі аборигени ОРДЛО готують комфортабельні поселення в сонячному Магадані для залишків українського електорату. Так, донецьким тут пощастило, бо вони будуть в Магадані вертухаями…

Читач може дорікнути у надмірному згущенні фарб? Читач все ще перебуває в ілюзії "мирних переговорів із здачею окупованих територій», які обіцяють політтехнологи виборчих штабів Залужного і Порошенка? У читача буде можливість пригадати цей пост. В Магадані. Якщо пощастить.

Так. Сьогодні ситуація зависла у вимірі «50х50». І росія сьогодні зависла над прірвою не тільки економічної та фінансової катастрофи, але й демографічної.

І саме тому у Пєскова залишилось тільки два варіанта – або відрощувати бороду і одягати чалму, або мобілізувати так звану російську еліту на "послєдній бой, которий трудний самий"…

І в цьому плані в росіян суттєва перевага. А для нас – катастрофічна.

Бо в Україні в розпал кривавої війни, на піку протистояння, коли суспільству необхідно зосередити всі сили і всю увагу на перемогу, українська політична опозиція розгортає виборчі штаби і розкручує лохотрон по мобілізації електорату.

Анна Стешенко «Вибори 2025-му? У владі обговорюють можливі сценарії»: «26 вересня з посиланнями на джерела в українській владі видання The Economist повідомило, що президент Володимир Зеленський розглядає можливість провести президентські вибори у 2025 році.

Натомість співрозмовники LB.ua в Офісі Президента й у Верховній Раді підготовку до виборів глави держави й народних депутатів наступного року без скасування воєнного стану спростовують.

Хоч у «Слузі народу» заговорили про те, що законодавство прямо не забороняє провести в умовах воєнного стану місцеві вибори, які повинні відбутися в жовтні 2025-го.

12 вересня в Офісі Президента відбулася нарада з головами регіональних осередків «Слуги». Заступник керівника ОП Віктор Микита, який проводив її, LB.ua категорично заявив, що «питання виборів не стоїть у порядку денному регіональної політики».

Чи готується влада до виборів? Чому вже понад рік не можуть підготувати законопроєкт про перші повоєнні вибори? І чи можна провести бодай місцеві вибори без скасування воєнного стану?»

https://lb.ua/news/2024/10/03/637579_vibori_2025mu_vladi_obgovoryuyut.html

Варто звернути увагу тут і далі на відсторонене вживання такого поняття, як «влада». Немов би журналіст чи блогер пише десь на Марсі. Цей прийом вживається політтехнологами для відділення електорату, на який спрямований посил, від тієї частини суспільства, яка спроможна адекватно мислити. Далі слідує "Страшно, а буде ще страшніше, якщо 5-й не стане 7-мим!", або ж "Залужний прийде і порядок наведе!".

Наталія Кононенко «Підвищення податків, популізм, інституції і комунікації»: «Нещодавна розмова про податки (і не тільки), організована «Лівим берегом», вийшла реально цікавою. На перший погляд, все було як завжди на таких подіях. Влада пояснювала добре поінформованій (і без цієї розмови) частині не влади, чому податки збільшують саме зараз і саме в той спосіб, в який це, ймовірно, зроблять в найближчі тижні. Не влада фіксувала у публічному просторі, що обраний шлях зростання бази оподаткування є помилковим. Бізнес реально був на висоті, демонстрував готовність зробити все необхідне для наповнення бюджету і на пальцях пояснював владі, що таке ефективне врядування. Я лишу за рамками економічний зміст розмови, оскільки не є фахівцем з питань податків. Але декілька слів по неподатковому контенту хотілося б написати, оскільки були в цій зустрічі важливі інсайти, які вартують додаткової уваги»

https://lb.ua/blog/nataliia_kononenko/638762_pidvishchennya_podatkiv_populizm.html

Іван Яковина у випуску «Іншого варіанта завершення війни не існує» "на пальцях", але аргументовано, пояснив всю суть цієї війни. Після якої або російська імперія розвалиться на окремі держави, або Україна назавжди зникне в архівах історії.

https://www.youtube.com/watch?v=NIyUKAgMBho&t=7s

Але…

Але у виборчих штабах вже остаточно відірвалися від реальності. До виборчих штабів потихеньку, а то й тихцем, потягнувся український істеблішмент. Виборчі штаби вже сміливо спрямували свій вплив на психологію діючої армії…

Анна Стешина «Демобілізації не буде. Натомість депутати говорять про гарантовані відпустки і ротації»: «Демобілізація військових, які вже майже три роки відбивають ворога, залишається однією з найчутливіших тем. Бо, з одного боку, Силам оборони не вистачає людей ефективно вести бойові дії, тому необхідно нарощувати призов. З іншого боку — тим, хто на фронті давно, потрібен відпочинок.

Установлення граничних термінів служби обговорювали, коли розглядали законопроєкт про нові умови призову. Однак саму норму виключили з остаточної редакції. А Міноборони й Генштаб пообіцяли розробити окремий проєкт закону з конкретними умовами демобілізації.

З травня, коли закон проголосували, минуло майже п'ять місяців. Проте в Міноборони й Генштабі не комунікують стану підготовки законопроєкту про терміни служби.

Натомість у парламентському комітеті з питань національної безпеки, оборони та розвідки кажуть, що розробляти проєкт не починали. І фактично демобілізації не буде. Тому компромісом, на думку депутатів, могло б стати гарантування відпусток і ротацій.

А за словами членкині оборонного комітету Соломії Бобровської («Голос»), стан підготовки такого проєкту закону на нульовому рівні.

«Якщо прямо казати, то обіцянки підготувати його просто були ширмою, щоб заспокоїти суспільство», — сказала вона LB.ua.

«Ми в ситуації, коли хорошого вибору немає, — констатував Юрій Гудименко. — Ми маємо обирати між поганим рішенням і поганим рішенням. Однак ті, хто в державі має ухвалити таке рішення, не чухаються. Тому, скоріш за все, ми дотягнемо до ситуації, коли проблема стане критичною і рішення доведеться ухвалювати через кров і сльози»»

https://lb.ua/news/2024/10/04/638118_demobilizatsii_bude_natomist.html

04 жовтня 2024 року поховали командира 186 батальйону 123 бригади Ігоря Гриба. Його вбили виборчі штаби української політичної опозиції.

 

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma