Enigma Enigma

Ігор Бондар-Терещенко

2022-01-18 08:07:14 eye-2 3996   — comment 0

Хто виграв макову війну

Іноді гранична відвертість та чесність із собою і власними демонами – вражає у не менш, ніж брехливість і запопадливість, про які була мова у попередніх оповідках.

Так, наприклад, у книжці Ребекки Куанг "Макова війна" (К.: Жорж), по-суті, переосмислена історія (наразі Азії) і як наслідок створено величний фентезійний світ, населений майстрами бойових мистецтв, філософами-генералами і богами. Признатися, рідко трапляється таке жорстке і безкомпромісне читво, що нагадує або неадаптовані джерела, або "справжні" бойовики зі східних мистецтв, коли один-єдиний самурай виходить на бій з цієї армією і починає монотонно її знищувати протягом усього фільму.

Що ж до самої книжки, то за її сюжетом, сирота війни з глухої провінції зробила неможливе — на відмінно склала загальноімперський іспит для вступу в військову академію. Це стало несподіванкою для всіх: екзаменаторів, які не могли повірити в те, що бідна селючка здатна на таке; опікунів дівчини, котрі планували видати її заміж та розширити незаконну торгівлю опіумом; і для самої Жинь, яка нарешті відчула себе вільною.

Намагаючись протистояти могутнім ворогам і хапаючись за будь-яку можливість залишитись у військовій академії вона відкриває в собі схильність до шаманізму і зв’язок із богом вогню. Цієї сили навіть забагато для успіху в Академії, та чи не замало її буде на полі битві під час війни? І якої платні забажає від неї мстивий бог Фенікс?

Моторошна, жорстока, чудово виписана правдива історія з поєдинками, різнею, сотнями загиблих та всіма подробицями зовнішньої і внутрішньої боротьби героїні з усім світом і собою.

 

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma