Enigma Enigma

Вікторія Сибір

2017-12-04 20:45:49 eye-2 2775   — comment 0

Хто насправді керує Одесою: Лампочка Ілліча світить у пеклі. Частина ІІ.

У попередній частині ми згадували, яким чином банкрутили одеський СоцКом банк, і яке відношення до цього мала родина головного "смотрящєго" по місту Володимира Галантерника ("Лампочки") (https://enigma.ua/articles/khto_naspravdi_kerue_odesoyu_lampochka_illicha_svitit_u_pekli_chastina_i)

Сьогодні ми продовжимо відстежувати зв*язки у лавах одеських забудовників і шукати документальні підтвердження впливу на місцеві розклади, а для цього перенесемось у Флоріду слідом за родиною Галантерника-Зінько.

У 2009-му Олег Зінько, тесть і бізнес-партнер Володимира Галантерника, замовляє автівку зі своєї адреси в Майамі, чим привертає увагу до будівлі 5150 N Bay Rd, Miami, Florida, 33140.

Американські реєстри власності відкривають багато цікавого - виявляється, що ця ж адреса закріплена за ще одним партнером Лампочки - Віталієм Кошеланом, одним з керівників Чорноморської Інвестиційної групи, Укрздравниці, Одестрансбуду, безпосереднім учасником приватизації майна Чорноморського пароплавства.

Більш того, Кошелан значиться у засновниках 1945 South Ocean Drive 2312, LLC разом із сумно відомим в Одесі підприємцем-забудовником Віталієм Тамарцевим (http://dumskaya.net/news/gorsovet-otdal-biznesmenam-esche-polgektara-lang-047422/)

А тепер - уважно, бо вже про місцеве. У засновниках Укрздравіци і Одестрансбуда вказані Стенфорд-інвест і FINGROUP HOLDING & FINANCE B.V., а далі адреси і прізвища починають поовторюватись по колу: Катерининська площа 4, Пастера 60 і Єлісаветинська 21. Все це знадобиться нам дещо пізніше, а поки що ми запам*ятаємо вводні.

Ну і бонусом - одна з цікавих зв*язкок Курочки і Лампочки (так, мені теж здається, що я описую дитячу казку). У переліку засновників "Творчого об*єднання "Дюк" у 2004-му і 2008-му році (а тут звертаю вашу увагу на розмір внеску у статутний фонд) поруч із прізвищем Курочки ми бачимо Безсчастнову Тетяну Олександрівну.

А потім зустрічаємо її ж, прописану за однією адресою із самим головним героєм розповіді. Ох вже ці одеські мами!

Нижче - схематичне зображення зв*язків одеської діаспори у Сполучених Штатах.

А про свою улюблену і найцікавішу лондонську частину, що починається з компанії Дісплей В.А. і має безпосереднє відношення до низки одеських забудов, про роль Музею культурною спадщини у житті міста і про те, чому не варто реєструвати всі компанії за однією адресою, я розповім вам у наступній частині.

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma