Enigma Enigma

Тарас Мацюк

2019-03-05 11:06:32 eye-2 12258   — comment 0

Хто ж такий Тарас Мацюк?

Мацюк Тарас Ярославович - Активний громадський діяч, учасник «Помаранчевої Революції» та  «Революції Гідності», Голова Проводу Всеукраїнської громадської організації «ЗОЛОТІ ЛЕВИ ЧОРНОЇ СОТНІ», командир добровольчого підрозділу «ЧОРНА СОТНЯ.

Освіта

Закінчив Львівський регіональний інститут державного управління Національної академії державного управління при Президентові України.

Закінчив Львівський національний університет ім. Івана Франка, за спеціалізацією «Правове регулювання організації та забезпечення діяльності органів місцевого самоврядування».

З 26 березня 2014 року і до сьогодні – Голова Проводу Всеукраїнської Громадської Організації «ЗОЛОТІ ЛЕВИ ЧОРНОЇ СОТНІ»

Громадська діяльність

Брав активну участь у Революції Гідності 2013-2014 рр., сформував добровольчий підрозділ «ЧОРНА СОТНЯ», який протистояв злочинному режиму колишнього президента Януковича  забезпечував громадський порядок, надавав допомогу та підтримку населенню. Підрозділ «ЧОРНА СОТНЯ» дав поштовх створенню ГО «ЗОЛОТІ ЛЕВИ ЧОРНОЇ СОТНІ» керівником якої є Тарас Мацюк вже 5 років. З приходом війни Мацюк разом з підрозділом у лавах перших поїхали до зони АТО де спільно з батальйоном ім. Генерала Кульчицького провели ряд бойових завдань. Тарас Мацюк також активно займається волонтерською діяльністю надаючи допомогу бійцям АТО та мирному населенню, що проживає на тимчасово окупованій території. З 2015 року і до сьогодні організовує зимово-літній відпочинок на Західній Україні дітям зі Сходу. Спільно з побратимами організовує безкоштовний відпочинок бійцям АТО та членам їх сімей на Азовському морі (м. Генічеськ). Постійно бере  участь в організації та проведенні спортивних турнірів та чемпіонатів з різних видів спорту, і зокрема на честь учасника АТО та на честь Захисника вітчизни, підтримує молодих спортсменів на шляху їх професійного розвитку. Тарас Мацюк став ініціатором відкриття пам’ятників – Т.Г. Шевченко у с. Сергіївка, Покровського району, Донецької області (24.04.2017р), м. Запоріжжя (09.03.2018р.) с. Сморжів, Радехівського р-н., Львівської обл. (17.05.2018). Також визначною подією стало відновлення та відкриття музею-криївки героям ОУН-УПА у с. Рунгури, Коломийського р-н., Івано-Франківської обл. (15.10.2017р.). Окрім вищевказаного Тарас Мацюк є засновником трьох друкованих видань: газети «Станична правда», журналу «Доброволець України», дитячого часопису «Золоте левеня» останній безкоштовно надається дітям, які проживають у зоні АТО, інтернатам, дитячим лікарням,малозабезпеченим сім’ям та діткам учасників АТО по всій території України. На даний час більше 20.000 примірників розповсюджено безкоштовно. Також Тпас Мацюк організовує благодійні концерти для учасників АТО та членів їх сімей по всій території України спільно з представниками української естради такими як: Божена Дар, Ростислав Кушина, Юрій Дякунчак.

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma