Enigma Enigma

Сергій Григорович

2020-03-25 22:58:10 eye-2 3556   — comment 5

Київська Влада веде себе підозріло або ... просто зовсім не компетентно.


Київська Влада веде себе підозріло або ... просто зовсім не компетентно.

"Мер Києва Віталій Кличко зазначив, що всі дитячі майданчики у столиці закрито, а ті, хто порушує обмеження, платитимуть штрафи.
Про це він сказав на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.
"Я наголошую, що всі ДИТЯЧІ МАЙДАНЧИКИ ЗАКРИТІ ДЛЯ ВІДВІДУВАННЯ. Будь ласка, не порушуйте правил. Ті, у кого не вистачає свідомості і відповідальності, платитимуть штрафи за порушення обмежень", - сказав Кличко."

--------- мало того, що це серйозне обмеження прав людей, так ще і заклик до поліцейських (які не всі у зрілому віці), штрафувати і ганяти людей ...

""Я звертаюся до МВС, контролюючих органів ретельно виявляти порушників (обмежувальних заходів ), складати протоколи і штрафувати. Якщо у когось не вистачає розуму й свідомості, - нехай розуміють у такий спосіб і не наражають на небезпеку себе та людей навколо", - сказав Кличко в середу під час онлайн-брифінгу."

--------- і на якій же підставі? який закон ? йде посилання на протокол Протокол № 16 Постійної комісії ТЕБ та НС «Про запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої короновірусом SARS-CoV-2, та введення додаткових обмежувальних заходів на території міста Києва» ... а там сказано:

"... 6. Районним в місті Києві державним адміністраціям, комунальному об’єднанню «Київзеленбуд», ГУ Національної поліції України у м. Києві ЗАБЕЗПЕЧИТИ ПРОВЕДЕННЯ ІНФОРМАЦІЙНОЇ ТА РОЗ’ЯСНЮВАЛЬНОЇ РОБОТИ щодо ЗАБОРОНИ КОРИСТУВАННЯ ДИТЯЧИМИ ТА СПОРТИВНИМИ МАЙДАНЧИКАМИ в парках, скверах та на прибудинкових територіях.
Відповідальні: керівники районних в місті Києві державних
адміністрацій, Король О.В., Крищенко А.Є.
Термін: до покращення епідемічної ситуації ...... "

--------- самої заборони ДЛЯ ЖИТЕЛІВ ПРОСТО НЕМАЄ !!! ... йдеться про доручення комунальним працівникам і поліції  вести роз'яснювальну роботу про заборону  (невідомо на якій підставі), ... не про "відвідування" як у Кличко, а про "заборону користуватися" .... Чим саме конкретно не можна користуватися, - не зрозуміло, не вказано !!! Гойдалками? Землею? Як стосовно спортивних не дитячих снарядів, лавочок ? І на базі заборони, що не існує законодавчо, мер закликає поліціантів когось штрафувати. Щоб була заборона, комісії чи Київраді треба було написати у рішенні "заборонити використання ....", а не "...ЗАБЕЗПЕЧИТИ ПРОВЕДЕННЯ ІНФОРМАЦІЙНОЇ ТА РОЗ’ЯСНЮВАЛЬНОЇ РОБОТИ..." (таким формулюванням сама заборона не виникає, заборону треба перед цим ВВЕСТИ якимось актом/рішенням/указом/постановою/законом). Бо якщо хтось закликає роз'яснювати і штрафовати за неіснуючі заборони, то далі йдуть всілякі неприємні слова: службове підроблення, самоуправство, шахрайство, службова недбаліть, ... а вже самі штрафи будуть "наслідками" ...

Я не то що хочу дуже погойдатися на дитячій гойдалочці. Але мене дуже серйозно хвилює оця абсолютна некомпетентність і невміння навіть висловити щось юридичною мовою, та ще й коли такі люди закликають поліціянтів когось незаконно штрафувати на підставі незрозуміло чого. І коли на такому профанському рівні ведеться керівництво серйозними процесами у особливо небезпечній для народу ситуації ... Як так, що ОБМЕЖЕННЯМ ПРАВ ЛЮДЕЙ рулять якісь дилетанти, які правильно сформулювати не можуть ??? А потім нахлобучують одну помилку на іншу, ще і зі штрафами до людей у скрутній надзвичайній ситуації.  Це не припустимо.

Та й по суті не зрозуміло. Якщо стоїть по колу на великій відстані 5 лавочок, а в центрі (поруч) кола пісочниця з качелькою, ... чому не можна сидіти на цих лавках одному чи двом людям ??? Продивляється абсурдиська логіка, коли треба розсередитися для дистанції, мер начебто "забрав" у мам і дітей значну частину прибудинкових територій. Щоб зрозуміти сумазбродність такої заборони, просто запитайте себе: "а чому ви не заборонили користуватися лавами біля парадних ??? ". Там збирається більше людей поруч, бо на лавочки дитячого майданчика "заборонили", та ще й перехожі йдуть кашляють, та ще і вихлоп від авто. 

Конкретно по цьому питанню, треба щоб хтось пояснив пану Кличку, що треба врегулювати ці грубі розбіжності документів зі словами і справами, з неправомірними закликами до поліції про обмеження прав громадян поза компетенцією. Я вірю, що пан Кличко - не хам, і вибачиться за помилки, але треба чинити опір таким прецедентам звалювання у шопопальне запрєщалово. 

У даному випадку заборони збиратися більше двох чи трьох людей (окрім родини) достатньо без інших заборон. Розумною буде також заборона торкатися обладнання на майданчиках (окрім лавочок). 

Обрані коментарі :
- Валентин: "Дійсно абсурдізм. Нехай бабця, якій треба подихати повітрям, сидить під парадним у вихлопах авто, і на неї кашляють всі перехожі, або мама з немовлям, бо Віталій Кличко "заборонив" відвідувати лавочку біля дитячої горки."

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma