Enigma Enigma

Брутальна Творчість

2023-08-23 11:43:49 eye-2 420   — comment 0

Коли краще їсти із заплющеними очима... (16 ФОТО)

Смажені оси, тухла риба, очі окуня та інші неприємні страви. Найкращі страви Японії: коли краще їсти із заплющеними очима. 

Завдяки анімації або серіалам можна скласти зразкове уявлення про те, чим харчуються жителі Японії: рис, риба, різноманітні супи, різні морепродукти.

Однак є цілком специфічні страви, від яких непідготовлена ​​людина може втратити апетит на кілька днів. Сьогодні про них і розповімо.

Широ но Одоріги

До складу страви входить жива рибка Широ, яку заливають яєчним білком та жовтком з яйця перепілки та оцтом.

 Варто відзначити, що рибка в тарілці жива, і далеко не кожен турист, що захотів спробувати таку специфічну страву, залишиться в захваті. Мало того, що рибка пересувається у роті, але може ще й поплавати у шлунку. До речі, коштує страва досить дорого і продається не цілий рік, а лише в період із лютого до травня.

Смажені оси

Взагалі, унікальні комахи, яких Японці можуть додати, мабуть, куди завгодно. Соуси, рис, напої, шоколад і це не межа. 


 До речі, личинки цих комах теж не залишилися поза увагою, їх вживають як солодке, бо вони мають медовий смак.


Справжній делікатес - це оси, варені в соєвому соусі, перемішаному з цукром. Виглядає, звичайно, страва не дуже презентабельно, але на смак цілком зійде. Ще комах додають у тісто для печива та запікають у духовці.

Фунадзусі

Золотий карась, з якого виготовляють суші. Спосіб приготування досить цікавий: рибу свіжують, не випаровуючи черево, через зябра та рот. Але при цьому ікра має залишатися на місці.

 Далі риба маринується в солі місяць, потім усередину карася додають варений рис, після чого на півроку знову вирушає в комору. Варто відзначити, чим довше вона полежить, тим більше буде схожим смаком на пліснявий сир. Для європейської людини запах від блюда жахливий.

Очі тунця

Найнезвичайніша, екстравагантна і мерзенна страва з добірки. Очі тунця їдять у Японії як у сирому, так і у приготовленому вигляді.

Спосіб приготування простий як три копійки: очні яблука потрібно кинути в киплячу підсолену воду, а при подачі на стіл полити їх соєвим соусом. Найцікавіше, що очі тунця можна купити в будь-якому магазині Японії, навіть у звичайному продуктовому, причому ціна на цю страву досить демократична.

Вендінгові автомати

 Це тільки частина екзотики з Країни сонця, що сходить, але навіть ці п'ять страв можуть залишити будь-якого туриста під величезним враженням.

А ви б таке скуштували?:)

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma