Enigma Enigma

Интересности

2020-10-20 11:17:15 eye-2 3248   — comment 0

Колір м'яких меблів в інтер’єрі

Купуючи м'які меблі дивани недорого, кожен із нас сподівається, що дані товари прослужать багато років. Однак лише якісні меблі здатні не втрачати свого естетичного зовнішнього вигляду та не просідати з часом. Такі вироби можливо придбати, завітавши у Торговий центр Марк.

Одним з елементів, на які слід звернути увагу під час покупки меблів, є їхній колір. Для того, щоб оформити гармонійний та візуально комфортний інтер'єр, обов'язково правильно поєднувати кольори. Погодьтеся, перебувати у приміщенні, де стіни яскраво сині, а меблі фіолетові не надто приємно.

Щоб правильно підібрати та скомбінувати кольори меблів, стін та елементів декору у Вашому домі, слід дотримуватися кількох простих принципів і вибрати варіант, який припаде Вам до смаку:

Поєднуйте принти та візерунки в одній кольоровій гамі

Використання одних і тих самих тонів під час оформлення Вашої кімнати дозволить створити вишукану атмосферу. Щоб приміщення не виглядало нудним, варто поекспериментувати із принтами та малюнками. Оживіть монохромне забарвлення геометричними елементами, смугами або квітковими орнаментами. Зверніть увагу на те, що меблі не повинні бути однакового кольору, це повинні бути різні відтінки однієї барви, наприклад, фіолетової ― від лілового до насиченого бузкового.

Використовуйте нейтральні кольори як основу

До нейтральних відносять коричневий, пісочний, бежевий, сірий. Ви можете придбати, наприклад, пісочний диван і м'які крісла того ж кольору. Доповнити комплект слід насичено синіми подушками чи пледом. В цю композицію впишеться також килим того ж кольору, що й аксесуари.

Дотримуйтеся правила поєднання кольорів

Якщо Ви прихильник яскравих тонів і не боїтеся експериментувати, тоді не забувайте, що не всі кольори поєднують між собою, як наприклад зелений та фіолетовий. Ось список контрастних відтінків, які можуть використані при оформленні інтер'єру в парі:

  • чорний та білий;

  • жовтий та зелений;

  • фіолетовий та жовтий;

  • рожевий та синій;

  • червоний та блакитний.

Звертайте увагу на колір стіл

Професійні дизайнери завжди радять фарбувати стіни у нейтральні кольори або ж вибирати подібні шпалери. В такому випадку, Ви зможете придбати меблі будь-якого кольору і вони будуть чудово вписуватися в інтер'єр. Для прикладу, можна уявити дизайн, коли стіни пофарбовані у сірий колір, меблі мають темно-сірий тон, а аксесуари в кімнаті жовтогарячі. Таке поєднання створює неповторну затишну та теплу атмосферу.

Досягніть візуальної рівноваги

Найважливішим принципом, якого слід дотримуватися під час проектування помешкання, 一 це зоровий баланс. Але що таке візуальна рівновага насправді? Вся справа у використанні кольорів у правильній пропорції. Зрозуміло, що акцентні насичені тони ні в якому разі не повинні перетворитися на домінантні. Відповідні пропорції забезпечать Вам комфорт перебування у приміщення, а також вбережуть Ваші очі від перевтоми.

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma