Enigma Enigma

Serg

2020-11-25 12:43:53 eye-2 2529   — comment 0

Концтабір “Ізоляція” - головний злочин окупантів

Колишню арт-зону в центрі Донецька під назвою “Ізоляція” окупанти перетворили на концтабір. У ньому людей позбавляють обличчя, катують, вбивають, ґвалтують. За матеріалами ТСН ми передами слова тих, хто пройшов через це пекло, а також розповімо про те, що у цьому місці роблять з людиною.

Тапіком називають - старий військовий польовий телефон. Його дроти окупанти підключають до тіла - в основному до кінцівок - людини. В “Ізоляції” такі катування тривають годинами протягом кількох днів.

“Коли підключають це до людини, він відчуває сильний, пронизливий, глибокий біль. Всі м'язи, сухожилля, зв'язки - вони скорочуються. І ти кричиш, ти чуєш, як у тебе ламаються зуби в цей час, ти чуєш, як у тебе з носа йде кров. Вони при цьому б'ють тебе по ногах палицями, по потилиці, по всьому тілу, яке їм доступно”, - розповів один із колишніх полонених Максим Теорентер.

Ветеран російсько-української війни Олег Сугерій також потрапив до Ізоляції. Він розповів, то терористи вдаються до збочень та підключають дроти навіть до геніталій людини.

“Стінка плачу” та психологічний тиск

Одним із видів знущань в Ізоляції колишні бранці називали так звану “стінку плачу”.

“Ти ставиш руки на виверт, опираєшся на стіну, стаєш до стіни, спиратися на неї з мішком і ось тобі кажуть, якщо ти опуститися, і не встоїш, то тебе зґвалтують ", - розповів Олег Сугерій.

Фізичні знущання та побої

Про щоденні побої свідчили ледь не усі чоловіки, що пройшли через концтабір.

"Там багато витончених тортур у них. У мене ребер цілих немає, кісток немає взагалі - все переламали, руку зламали, грудну клітку, все перебили", - розповів колишній полоненний Денис Коваль.
Найгіршим видом катувань він назвав виривання зубів. Їх окупанти пиляли напилком, виривали плоскогубцями.

"Найнестерпніше - це зуби. Свідомість втрачав рази три, напевно. Пару вирвали, інші залишили. Залишили мені 4 верхніх зуба ", - згадує Денис Коваль. Інший бранець, Олег Чулга, повідомив, що йому не залишили жодного цілого зуба.

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma