Enigma Enigma

Максим Нечитайло

2019-12-10 15:38:12 eye-2 50   — comment 0

Корбан вийшов на тропу війни

З травня місяця цього року в столиці вирує черговий скандал, пов'язаний з речовиною, ціннішою за кокаїн -  київською земелькою. Забудовник з Дніпра - Дмитро Паланчук, якого пов'язують бізнес-зв'язками з соратником Коломойського та найуспішнішим українським рейдером Геннадієм Корбаном, запланував побудувати на місці пагорбів Протасового яру новітній і сучасний житловий комплекс Tourbillon.

Забудовник, як завжди, порішав з кимось з київської влади та отримав усі необхідні документи, які підписала достатньо відома в столиці профура - Валентина Антоненко, Заступник директора Департаменту – начальник служби містобудівного кадастру Київської міської ради. Втім, в цей раз у неї є залізобетонна відмазка. Документи були видані в рамках виконання судового рішення Окружного адміністративного суду міста Києва. Того самого ОАСК, навколо якого вже два роки не вщухають скандали, пов'язані з прослушкою та записами судді Вовка, які оприлюднювало НАБУ.

Зокрема, у виданих забудовнику "містобудівних умовах та обмеженнях" йдеться про наступне:

"Містобудівні умови та обмеження для проектування об'єкта будівництва видано на виконання постанови Київського апеляційного адміністративного суду від 22.03.2018 у справі № 826/12131/17, постанови про відкриття виконавчого провадження Відділу примусового виконання рішень Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України від 10.04.2018 № 56151748 на виконання рішення Окружного адміністративного суду Києва щодо видачі містобудівних умов та обмежень".

Таким чином, окрім усього іншого Дмитра Паланчука (або його шефа - Корбана) можна сміливо підозрювати у підкупі суддів. Однак, ніхто б про це і не знав, аби не чергова атака, яку Дмитро Паланчук, посіпака Геннадія Корбана, розпочав днями проти громади міста, розповсюджуючи фейки та неправдиві звинувачення.

Тільки за останні два дні републікації його посту на Фейсбуці з'явилися на дюжині зливних бачків: Обозреватель, Comments, Lenta, TWnews, UAzmi, My.новости, Голос, UNN та інших. Усі вони поширюють однотипні меседжі, які моментально були розвінчані спільнотою, яка захищає Протасів яр.

Отже, коротко про фейки, які використовує Корбанівський посіпака - Паланчук:

Паланчук: "Глава активистов, протестующих против стройки в Протасовом Яру, вымогал у компании-застройщика 300 000 долларов в обмен на прекращение протестных акций."

Менеджер Геннадія Корбана має на увазі свої відносини з Сергієм Мельниченко, який ніколи не був і не є членом\координатором\представником громади Протасового яру. Відносини вищезгаданих персонажів громада Протасового яру розглядає виключно за допомогою формули про жабу і гадюку.

Паланчук: "Во время протестов участники митинга повалили забор вокруг стройки, использовали файеры, а также бросили боевую гранату."

Тут класичний випадок: до правди домішується відверта брехня і людина яка не в темі легко акцентує свою увагу на гранаті. Так, у забудовника впав паркан. Так, палили фаєри, які допомагали привернути увагу до наших акцій.

До речі, у матеріалах видання "Громадське" фігурували факти про те, що і на боці охорони забудовника, і на боці мітингувальників діяли молоді хлопці з радикальних угруповань, які мають відношення до "Нацкорпусу" та "Нацдружин". Зовсім не виключається, що великий друг Геннадія Олеговича Корбана - Арсен Борисович Аваков - дав своїх "орлів" у оренду дніпровським забудовникам навмисне, щоб організувати провокації, які потім могли б бути використані проти громади, що захищає Протасів Яр.

Але звідки бойова граната? Вперше про цю гранату забудовник почав говорити 6 травня, коли поліція зареєструвала кримінальне провадження про підрив гранати у Протасовому яру. З 6-го травня поліція не провела експертизу (важко відправити на експертизу гранату, якої не було) та не провела жодних слідчих дій. Ми відстежували долю цього кримінального провадження, бо був ризик того що цей фейк спробують використати як підставу для кримінальних переслідувань наших сусідів. Але цей фейк навіть для формальної підстави використати не зможуть бо там не те, що "вогню немає", там навіть "димом не пахне".

Паланчук: "В ответ гендиректор "Daytona Development" Дмитрий Паланчук заявил, что советник мэра плохо разобрался в ситуации, поскольку компания-застройщик сама стала жертвой псевдоактивистов, использующих шантаж и бандитские методы. В доказательство Паланчук опубликовал видеозаписи, на которых человек, похожий на главу активистов, члена комиссии по проблемным стройкам при КМГА Сергея Мельниченко, вымогает 300 000 долларов у представителя компании за прекращение протестов и обсуждает сумму откупных."

Тут менеджер Геннадія Корбана знову має на увазі свої відносини з Сергієм Мельниченко, який ніколи не був і не є членом\координатором\представником громади Протасового яру. При цьому варто зазначити, що за нашою інформацією Мельниченко від самого початку "світився" на протесті в інтересах забудовника. На це, зокрема, вказує і те що запис з Мельниченко був зроблений 5-го травня, наступного дня після зборів громади на яких було сформовано ініціативну групу і обрано Романа Ратушного представником громади. Тобто, розуміючи що протестний рух не вийде злити під патронатом "свого", забудовник з цим "своїм" виготовлюють "компромат" і намагаються дискредитувати ним громаду. Але не виходить, через те що Мельниченко жодного стосунку до громади не мав і не має. А називати його "главой актівістов", це нижче плінтуса і відверта брехня.

Паланчук: "После ознакомления с данными фактами прошу Вас ответить на простые вопросы: Максим Бахматов – Вы за брошенную боевую гранату? Максим Бахматов – Вы за "муху", которая есть у "активистов"? Максим Бахматов – Вы за вымогательство 300 тыс.$ с застройщиков? Максим Бахматов – Вы за разбойников в балаклавах, крушащих всё движимое и недвижимое имущество на строительных площадках?"

До "гранати", якої не було, нещасному читачу який не дбає про інформаційну гігієну вже розказують про "муху", "розбійників в балаклавах" та знову, про Мельниченко який не мав і не має стосунку до громади.

Паланчук: "По словам Паланчука, после первой публикации видеозаписей с вымогательством, организаторы акций протеста произвели рокировку и сменили Мельниченко на его ставленника Романа Ратушного. Также гендиректор компании-застройщика высказал уверенность, что за действиями "активистов" стоит не только Сергей Мельниченко, но и руководство комиссии по проблемным стройкам в лице Владимира Бондаренко, а также мэр Виталий Кличко."

Радимо менеджерам Корбана зняти з голови шапочки з фольги та перечитати дуже простий меседж: Мельниченко до громади не мав і не має стосунку, а всі його дії вказують на те що він діяв виключно в ваших інтересах. На це вказує і те що кримінальне провадження по Мельниченку яке було для інформприводу відкрито з подачі забудовника за вимагання нічим не завершилось.

Паланчук: "Откуда у простых активистов немалые деньги на профессиональных юристов, оплату судебных сборов по 25000 грн. за каждый иск (а исков они подали более 5) и сопровождение этих исков в судах, откуда деньги на гранаты, файеры, петарды, красочные листовки? Откуда деньги на оплату разбойников в балаклавах? И хотят ли "активисты" отбивать вложения? Или они уже с лихвой кем-то покрыты? Откуда деньги у пенсионера Мельниченко? 50 000 дол. на "себестоимость войны" в Протасовом Яру и на ресторан Imperia Present в Лондоне? Спросите их, Максим. Или помогите узнать правоохранительным органам"

Це найвеселіше. По перше, від громади позов був тільки один (позивач представник громади Роман Ратушний). Судовий збір він не платить, оскільки є пільговою категорією. Але скоро маємо закінчити позов по землі, теж буде поданий від Романа. "Вложєнія" ми відбивати будемо через суд, оскільки вам ще компенсовувати збитки за знищені дерева. Що там у Мельниченка з рестораном - вам краще знати.

Але все це не так важливо, як те від чого дніпровські урки подібними фейками намагаються відвернути нашу увагу і наше обговорення - від того що їх будівництво незаконне від початку і до кінця. Зокрема їм не належить земельна ділянка на якій вони намагаються будуватись. Вони не мають великої частини дозвільної документації, а ту яку мають - громада оскаржує в суді. Та багато іншого.

 

 

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma