Enigma Enigma

Сергій Григорович

2020-05-06 15:19:51 eye-2 3700   — comment 0

Коронавірус. (8) Розганяється великий обман населення.


Коронавірус Розганяється великий обман населення.
На сайті "Сєгодня" публікується неправильна/обманна інформація з інтерв'ю Головного санітарного лікаря України Віктора Ляшка.
Стаття називається: "Якщо брати ретроспективну динаміку, то ми вже вийшли на пік захворюваності 17 квітня" – інтерв'ю з Віктором Ляшком.
У самому інтерв'ю Віктор Ляшко такого не казав, але і його слова є такими, що дуже багатьма будуть сприйняті неправильно.
Які були реальні запитання і реальна відповідь:
"- Але все ж таки пік захворюваності ще очікується чи далі може бути зменшення кількості нових випадків?

- Ми прогнозували пік на 14 квітня. За розрахунками, у нас могло бути на 14 квітня 41 тис. хворих. Але ми завчасно запровадили карантин, якщо брати ретроспективну динаміку (С.Г. - саме минулу динаміку не зрозуміло, не сказано, чого) і у нас не буде подальшого зростання ( С.Г. - сюрреалістичне припущення ), то ми вже вийшли на пік ( С.Г. - не сказано чого ) 17 квітня. З того часу ми тримаємося в проміжку 350-550 випадків і в цьому діапазоні ми вже 17 днів."

Я вже писав у матеріалі "Коронавірус. Епідеміологія очима бовдура.(7).. ) від 13.04.20 :
"Тепер спеціально для людей у яких слабо розвинута свідомість.
Не виробиться за два-три тижні колективний імунітет від коронавірусу при тотальному жорсткому карантині. У країні на зараз 2-6 тисяч хворих. Не створить така нікчемна кількість ніяких імунітетних бар'єрів. Як тільки ви "і з 24-го квітня ви розпочнете виходити з карантину", хоч 24 травня, хоч 24-го липня, знов піде експоненційний зріст епідемії."

https://enigma.ua/users/serhiy.grigorovich/profile

Чому я пишу саме про обман? Ляшка питають прямо про "пік захворюваності". Він зі своїми трьома тисячами сумнівних тестів на той час , і ще значно меншою кількістю реально тестованих, такою інформацією взагалі не володіє. Її просто не було.
Купа легко хворих або безсимптомно хворих, що притаманно коронавірусу-19, взагалі ніколи не зверталася за тестуванням і до медзакладів. Значний час в Україні просто не тестували на коронавірус навіть госпіталізованих хворих на гостру пневмонію. Вийшов наказ зробити тільки з 10 квітня.
Тому вся набрана статистика в Україні має дуже обмежений, не повний, умовний характер.
Тобто Віктор Ляшко у своєму одному реченні:
1. Не каже про пік чого саме він говорить. А говорити він може тільки про офіційну дуже неповну "статистику", без тодішньої наявності адекватних тестів навіть у лікарнях. З багатьма описаними прикладами, коли навіть людей з явними симптомами, медична система не тестувала, відмовляла. А що могла робити не підготовлена медична система без наявності тестів, сил, засобів, заходів, протоколів ?
2. Він не зрозумілою для простих людей мовою говорить що він говорить взагалі тільки про минуле ("...якщо брати ретроспективну динаміку...")
3. Він вставляє у свої речення УМОВУ ("... якщо ... у нас не буде подальшого зростання...").
...
4. Журналіст у назві статті і подальшому тексті перекручує його фразу вставляючи словечко не зі слів Ляшка а зі свого запитання. ("...ми вже вийшли на ПІК ЗАХВОРЮВАНОСТІ...").

Для чого я це пишу. Навіть не для того щоб показувати на адекватність і некомпетентність. На сьогодні і так все занадто очевидно.
Ці питання і прогнози стосуються справ, планів і здоров'я великої кількості людей і їх дітей. Це просто важливе попередження людям щоб не впасти в оману.

 

P.S. Про такі брєдові, перекручені з Ляшка, назви як у "кореспонден.нет" я взагалі мовчу. Людина просто не знає що значить слово пандемія: 
"Если брать ретроспективную динамику и исключить дальнейший рост заболеваемости, Украина вышла на пик пандемии 17 апреля."  06.05.20
(Вікіпедія: Пандемі́я (також рідше панде́мія; від грец. παν «пан» — увесь + грец. δήμος «демос» — народ) — епідемія, що характеризується найбільшим поширенням інфекційного захворювання на території усієї країни та сусідніх держав, багатьох країн світу, континентах.) А у нас навіть епідемічний порог не перевищено по фактично виявленому коронавірусу-19.

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma