Enigma Enigma

Сергій Григорович

2020-05-23 13:51:50 eye-2 3943   — comment 11

Коронавірус (9) "Народний патент". Надоїли такі маски, які забезпечує населенню уряд. Хочу забезпечити сам людей масками кращими і дешевшими.


Коронавірус (9) "Народний патент". Надоїли такі маски, які забезпечує населенню уряд. Хочу забезпечити сам людей масками кращими і дешевшими.

Що таке "Народний патент" ?

1. Загалом-то, державні патентні системи створені не для того, щоб якнайскоріше впроваджувати все нове, ... а навпаки. Для того, щоб нові винаходи не знецінили зненацька капіталовкладення у вчорашні технології і не знищили базовані на них робочі місця, ...
Якщо хтось винаходить щось таке, що знецінить існуючи капіталовкладення, капіталіст купує у нього патент і кладе його років на 5-18 під сукно, доки окупиться вкладений за старими технологіям капітал. Більшість патентів в світі купують саме для цього.
2. Комерційні винахідники хочуть винайти щось таке, що прості люди не можуть робити самі, а можна робити тільки на фабриці, і потім продавати людям. Але зараз у час стрімкого розвитку технологій з'являються всякі такі штуки, технології, матеріали, приспособи, інструмент, ... що прості люди багато чого корисного можуть і самі робити вдома. Але ж професійні винахідники цей сегмент майже не обслуговують, він не вигідний.
3. От на цій базі і виник такий чудовий рух як "Народний патент", де люди винаходять прості речі для інших людей, і всі самі можуть це робити. 

Про маски.

Так от, - про маски від коронавірусу.
Звичайні медичні маски, які носять більшість людей, - дуже погані я їхав випробував, спостерігав, вивчав у реальній народній практиці, а не у "сферичному ідеалі".
Одна справа показати ідеальний варіант в ідеальних умовах, інша справа, - реальне життя, де є реальні люди. А люди бувають втомлені, безладні, неохайні, хворі, з задишкою, з серцевими проблемами, з проблемами з легенями, у задушному приміщенні... Це вам не вишколений професійний лікар, який наче створений для дисциплінованого і акуратного насіння маски 20-200 хвилин операції. Саме тут трагікомічне, що людина, у якої з'являються симптоми коронавірусу, відчуває задуху і вона просто не зможе нормально знаходитися в масці, коли активно рухається, у спертому приміщенні - їй не вистачає повітря.
У багатьох людей з масками проблеми такі:
- з боків вільно заходить повітря без будь-якої фільтрації,
- при говорінн,і маска злізає з носа, особливо у чоловіків з щетиною (кожен рух бороди зтягує вниз), і людина саме носом вдихає накопичені на зовнішній поверхні маски віруси,
- маніпуляції з тимчасовим опусканням маски вниз є небезпечним з тієї ж причини,
- маска досить бистро намокає з внутрішньої сторони, і стає непридатною, тугою для дихання особливо при фізичній праці і швидкій ходьбі,
- часто людей навкруги немає, небезпеки немає, а по закону людина має бути в масці,
і це дуже утратно, коли маска швидко намокає і досить погано пропускає повітря,
- дуже багато людей просто носять маску під носом, особливо літні і з надмірною вагою, чи при фізичній праці
- маски без затискача на носі (є маски такого дизайну типу "дитячі труси"), ... я бачу в місті дуже багато людей носять такі зі значними проміжками над носами, обличчям,... вона не виконує ніяку функцію фільтрації. Можливо вони з завеликим розміром, або розтягнулися після прання
- проблеми з носінням звичайних медичних масок у людей з великим обличчям або з бородою,
- звичайним людям у житті таки потрібно шмаркататися, чхати, чухати в носі, комусь ще курити, і звичайна медична маска для цього дуже погано пристосована, від слова - "ніяк"
- у такій масці немає можливості шмаркатися,
- одне з самих неприємних, це те, що людина у масці дихає повітрям підвищеної вологості, що значно підвищує потенційні проблеми з легенями, виводом з них вологи, скупчення її в легенях (благотворна середа для мікробів і вірусів). Тому без реальної потреби годинами сидіти у масці шкідливо для здоров'я.

Хочу випередити можливих критиків. Я не проти масок,... я просто за хороші маски, а не за погані. Скажімо прямо, - медичні маски розроблені і виробляються не для таких цілей. Не для того, щоб їх прості безалаберні люди "акуратно" носили цілий робочий день. Скажімо ще, у нас місця спалахів і розповсюджень, - 75 відсотків це медичні заклади, кожен 5 заражений медпрацівник... Що тут ще треба казати про маски, та їх ефективність, у ціло-денному використанні безалаберними людьми ??? Вони просто для цього не призначені навіть.
Давайте відійдемо від масових, очолених державою глупуватих фантазій і дуркуватого шаманства і скажемо собі правду: дев'яносто відсотків людей не використовують маски так, як це потрібно і правильно ( ОДНОРАЗОВА МЕДИЧНА МАСКА НА ДВІ-ТРИ ГОДИНИ ).

АЛЕ ТУТ УВАГА! Одноразові медичні маски не гарантують захист людей від вірусу. При довгому щільному контакті у приміщенні ви заразитеся вірусом через маску, що доводять наші медпрацівники (20% від усіх заражених). Але при фрагментарних, на дистанції контактах масове ношення масок ОДНОЗНАЧНО ДУЖЕ СИЛЬНО ЗНИЖУЄ КОЕФІЦІЄНТ ВІРУСНОГО СПАЛАХУ серед людей, затримує зростання і сповільнює продовження епідемії. Збільшує шанс кожного не захворіти.

Тому маски нам таки потрібні.

Моя народна маска.
ПОПЕРЕДЖЕННЯ про те, що я НЕ раджу, а просто розповідаю про свій досвід, про те що ви маєте обов'язково порадитися з лікарем, тільки не очно, а по телефону, не повторюйте на собі те, що роблять досвідчені каскадери.

Так от, що я, як досвідчений каскадер роблю, коли по закону потрібна маска, а в мене її немає.

Я беру звичайно ХБ нитку пару метрів удвоє, зав'язую через ніс над вухами на потилиці бантиком (щоб легко настроїти зручну натяжку). Беру велику ХБ щільну плотну носову хустку. І удвоє як вішають сушити рушник просто вішаю її спереду на обличчя і ніс, на нитку. ВСЕ МОЯ МАСКА ГОТОВА. Вона реально нормальна, практична, покриває усі перераховані вище недоліки медичних масок, і має ще цілий ряд переваг. Як ви здогадалися, я можу взяти необов'язково носову хустинку,... іншу ХБ тканину, навіть у ситуації крайньої скрути, можу вирізати кусок старої непотрібної сорочки, чи щось таке.

Коли абсолютно немає загрози зараження на пустій вулиці, а я мав би стояти в публічному місці, я міг би використовувати меншу легку прозору тканину, або носову хустку, так щоб мені зовсім нормально легко дихалося. Можу її зсунути від вух так щоб збоку вільно заходило повітря. А здаля б виглядало, що я нормально, в масці. Це дуже актуально бо йде літо і будуть спекотні задушні дні, коли хворі і похилі люди іноді і так ледве дихають. Така маска краще може захистити все обличчя і навіть вуха. Під такою маскою значно менша вологість повітря для вдихання, це корисніше для легенів. Така маска має величезне ноу-хау: ви вдихаєте через один шар тканини, а від вірусу і мікро-крапель вас захищає два шари, і ви не тягнете в ніс кожен подих те, що накопичилося ззовні.

Так я реально можу досить таки недорого спокійно РЕАЛЬНО міняти 4 рази на день носову хустинку, щоб не дихати паром і накопиченим брудом. Це вам не одноразова маска на дві години за долар, що навіть лікарням і підприємствам для працівників накладно. Можу навіть засунути палець між тканинами і, о чудо, почухати носа, або закритити так його і стримати пчих. Хтось, хто не позбавився звички втягувати в себе вонь, міг навіть так покурити (попалити). Хтось, менш стриманий, міг би так щось вкинути в рота, або виплюнути. У такій масці значно зручніше говорити, вона краще підходить для якихось говорильних нарад і заходів, щоб не підтягувати її після кожної фрази на ніс (виглядає дуже глупо і нікчемно, особливо, коли хтось так вчить правильному "карантину" з телевізора). Ви можете досить вільно підбирати колір тканини, хоч навіть під власну одежу, і дизайн малюнок. Візуальна асоціація більше схожа на героя вестерну ніж на медбрата, що багатьом важливо для іміджу. Ви можете легко, протягом дня регулювати потрібний для ситуації ступінь захисту і легкості дихання (щільність і розміри тканини, заправка знизу). Під кожну професію, навіть для священиків на службі, можна придумати відповідний вдалий дизайн

ПОКРАЩЕННЯ:
1. Можна два нижні кути хустки зв'язати щоб трималися на бороді, або прихопити парою швів (підходить бородатим). Можете спробувати зовнішній, або внутрішній шар, як вам більше підходить (різний вигляд і функціонал)
2. Звично дуже потрібна резинка. Резинова вставка в нитку на потилиці щоб було зручно вдягати/знімати, опускати вниз маску.
3. Дуже бажана проволочна(дротова) вставка для фіксації на носі, така дротинка з м'якою оболонкою нормально фіксується ниткою парою-тройкою вузликів.
   2) і 3) задовольняються такою чудовою витівкою: 
 - беру одноразову медичну маску, 
 - відриваю нижні кінчики резинки від маски і 
 - відрізаю верхні 5 мм  маски, 
 - зав'язую кінчики резинки вузлом на потилиці. 
За одну хвилину виходить ідеальна "фірмова" нитка і з проволочкою і з резинкою одночасно, яка навіть нормально виглядає на обличчі без хустинки. Я б навіть ризикнув так "утилізувати" використану одноразову медичну маску. :)
4. Дешевизна і форма хустки або тканини дають можливість легкого дизайну, малюнку, що може бути, наприклад, привабливим для дітей, щоб для них виглядати приємніше, або щоб вони з задоволенням самі носили таку маску.
5. Можна регулювати складання тканини або посередині, або  зовнішня сторона довша, так її навіть можна заправити під куртку при вітрі.
6. Можна взяти більшу тканину і гарно гарантовано заправити її під сорочку або куртку знизу (важливо при вимушеному поході в небезпечні місця типу лікарень, або при сильному вітрі, при скупченнях людей, на транспорті і нарадах). 
7. Краще така маска вживається разом з окулярами. Вони і підтримують і захищають очі, і з такою маскою менже пітніють.

Називається така маска: "маска Григоровича", для маленької радості винахідника. :)
Користуйтеся на здоров'я.
Не хворійте.

 

Нова група Народний патент на ФБ, запрошую:  https://www.facebook.com/groups/247065223065222/?ref=timeline 




Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma