Enigma Enigma

Сергій Григорович

2020-04-13 14:54:34 eye-2 3658   — comment 12

Коронавірус. Епідеміологія очима бовдура. (7) Сподіваюся, що буде досить просто і зрозуміло всім. 

Коронавірус. Епідеміологія очима бовдура. (7) Сподіваюся, що буде досить просто і зрозуміло всім.

МОЯ АБСОЛЮТНО ДИЛЕТАНТСЬКА, ГІПОТЕТИЧНА, УМОВНА ХУДОЖНЯ ДУМКА. 
ВСІ ОСОБИ, ЗБІГИ І ОБСТАВИНИ ВИПАДКОВІ.

От нижче вибрав цитати ти з інтерв'ю головного санітарного лікаря України Віктора Ляшка, а таке враження наче склав на нього паскудний пасквіль ... просто саме з його слів склав. Само-фейлетон. Гидко.

Але тут про серйозне.
Кореспондент.: Два тижні? Карантин так швидко закінчиться?
В.Ляшко: "Якщо будемо дотримуватись карантинних заходів і, головне, не порушувати карантин на Великодні свята, то, в принципі, вже скоро побачимо позитивну динаміку і з 24-го квітня ми розпочнемо виходити карантину."

Тобто у "команди" НЕ Зеленського (його команда вже скомпроментована і розігнана) така "концепція" ... - от може коронавірус візьме і щезне за пару тижнів як звичайний грип. От ми зупинили транспорт, зупинили економіку, погнали людей у зубожіння і сподіваємося, що це - звичайний грип.
Ну от від грипу робили ж карантин у школах на тиждень другий ...
Отака концепція від клоунів! Дуркувата оптимістична трагедія!
Пояснюю для веселих і кмітливих.
То у всі роки відправляли в карантин тільки діточок щоб менше шкодити їх здоров'ю, та/або щоб вони не на ногах перехворіли.
А дорослі люди водночас, ходили на роботу кашляли, чхали, температурили, передавали хворобу один одному. Хтось випадав на лікарняний. ... І тим самим вироблявся колективний імунітет. Імунітет від хвороби, коли людина переболіла і вже має імунітет.
Коли 60-90 відсотків людей перехворіли і мають імунітет, хвороба вже не може розповсюдити у суспільстві по експоненті.
Вже немає загрози що всі школи в області чи в країні за півтора тижня перетворюється у суспільній сопливий госпіталь. 
Виходить хвора людина когось заразати, а їй всі активні, які на людях, люди кажуть: "іди гуляй, я вже хворів, в мене імунітет". І хвороба не розповсюджується, треба якогось відлюдного клієнта шукать для зараження, .... а він хворобу далі не розповсюджує, бо мало буває на людях ...

Тепер спеціально для людей у яких слабо розвинута свідомість.
Не виробиться за два-три тижні колективний імунітет від коронавірусу при тотальному жорсткому карантині. У країні на зараз 2-6 тисяч хворих. Не створить така нікчемна кількість ніяких імунітетних бар'єрів. Як тільки ви "і з 24-го квітня ви розпочнете виходити з карантину", хоч 24 травня, хоч 24-го липня, знов піде експоненційний зріст епідемії.
  Є ще одне сподівання на тепло ... На жаль. Епідемії бушують у досить теплих країнах. Старі грипи і ОРЗ вражали слизову носогорла, і це лише іноді призводило до ускладнень з запаленням легенів. Цьому сприяли холод і сльота. А коронавірус-19 прямо вражає легені на всю глибину, і створює загрозу життю без всяких холодних дощів і калюж.
  Є ще і ще одне сподівання, що хворі кудись зникнуть. У хвороби до вісімдесяти відсотків легко симптомне перенесення. Ланцюжки легко хворих, що навіть не звертаються до лікарні, будуть гуляти сотнями по всій країні ще місяцями. Вони будуть резервуаром для епідемічного спалаху в лічені тижні після кінця вашого "псевдо-карантину".
Ви прийдете до 24 квітня з зубожілим, криміналізованим, розлюченим населенням. І ще декілька разів перенесете дату кінця карантину. Бо в медицині у вас буде тільки збільшуватися бардак, і майже всі лікарі вимушені будуть самоізолюватися аби не стати супер-розповсюдниками. 
Це ваш дуркуватий клоунський шлях в нікуди, до краху, до безцільного шкідництва.


Ах, .... так, є ж ще "логіка" двієчника, - списати контрольну у розумного сусіда, ... у розвинених країн. Вони ж теж зробили карантин. Це так. Але вони зробили його з інших причин, з іншими цілями, з іншими сподіваннями, і з чортовою купою інших умов по матеріальній і технологічній забезпеченості, і населення, і держави, і виробництва, і медицини, і лабораторій, ... Варіанти завдань різні, навіть у школі...
Панове, оточення клоуна, свита коміка, досить грати з себе державних діячів. Вистава не вдалася.

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma