Enigma Enigma

Сергій Григорович

2020-03-29 10:50:15 eye-2 3584   — comment 1

Коронавірус. Пару аспектів проти-епідемічних заходів, чисто для акторів і спортсменів. (6)


Коронавірус. Пару аспектів проти-епідемічних заходів, ... чисто для акторів і спортсменів. (6)


Дуже коротко.
От дивіться стосовно заходів:
- є ефект від цих заходів (локалізація, стабілізація, перемога над епідемією, перемога над хворобою),
- є вартість реалізації заходів,
- є вартість побічних втрат від заходів,
- є вартість загрози від бездіяльності по карантину/блокуванню.

Так от, вартість побічних втрат, це не дуже очевидно. Ну зрозуміло: економічні втрати, банкрутства, зубожіння деяких верств населення, втрата населенням важливих виробництв і сервісів, криміналізація від зубожіння, ... З зубожіння випливає погіршення лікування і доступу до ліків, хвороби і смерті від цього. Ви закрили на карантин якісь установи, але ж люди живуть і заражаються в інших місцях. Закрили Верховну Раду, де не було вірусу, зробили канікули ... Люди поїхали у Куршавель, де реально відомий очаг, і привезли звідтіля заразу у Раду. Ви перекрили транспорт і тим перенаправили людей по вимушеним справам (лікарні, хворі родичі) у таксі, де водій сидить поруч з пасажирами і цілий день працює на вірус (величезні втрати і по грошам і по вірусу). Криміналізація просуває зубожіння і вірус по тюрмах, кпз, поліції, лікарнях. Зупинка навчальних закладів веде до масштабних міграцій. Зубожіння кого за дні, кого за тижні кудись виганяє людей (біржі праці, міграції з орендованого житла, де-що-істи, до родичів). Зубожіння і втрата сервісів веде до антисанітарії і анти-гігієни ... Перекриття транспорту руйнує тисячі схем взаємодії і взаємодопомоги між знайомими родичами батьками дітьми.

Що від чого закриватися карантинами ? Зрозуміло що немає ніякого сенсу закривати місце де немає хворих від іншого місця де немає хворих. Є поняття очаг інфекції, його треба блокувати від місць де хвороби немає. Коли відомий очаг знаходиться у Європі, то не треба блокувати киян від киян (інші міста без вірусу) з величезними втратами/збитками, ... і потім після марних збитків відкривати/організовувати в'їзд людей з хворої Європи без обов'язкової контрольованої обсервації. Це шкідництво і диверсія, гібридна війна ... Чи дрімуча дурь.

Чому не закривають заклади на карантин до перевищення епідеміологічного порогу? Ну трошки ходить хвороба, ви закриєте заклади, - вона буде трошки ходити в інших місцях, відкриїте заклади, - буде те, що й на старті, ... ну трошки ходить хвороба ...
Розумні люди закривають заклади, коли бачать, що через декілька днів НЕМИНУЧЕ, втрати/пропуски/бездіяльність від кучі хвороб перевищать втрати від тимчасової відпустки/канікул. А так люди хоч вдома щось зможуть вчити/робити/оздоровлюватися.
Треба також відрізняти очаг інфекції, від ризику виникнення очага, коли 10-20 контактних осіб шукають/ловлять/ізолюють детективними методами (при дуже небезпечних хворобах). А коли вже бачать, що на кількість хворих вже ніяких детективів не вистачить, і самі детективи уражаються і стають супер-розповсюджувачами, як вже десятки заражених лікарів в Україні після запуску носіїв з Європи. Отоді вже роблять масовий карантин/самоізоляцію, умови очага інфекції. А так, без епідемії і навіть без очага інфекції висмоктати гроші з бідних людей пошесними карантинними/блокадами, щоб під час самої епідемії були накладені 3-4 глобальні системні кризи, ... це шкідництво. Блокада очага, - це один режим і захід, карантин/самоізолювання всіх в очагу, - це інші заходи. Вживання таких заходів безсистемно, по аналогії з іншими країнами, де зовсім інший стан і умови, неусвідомлено веде до величезних втрат як від заходів, так і від епідемії. За те, що ви відтермінували на два тижні і ще навіть драматизували епідемію, вам ніхто не подякує.

P.S. ВАЖЛИВО !!!
 - В Італії і може в Іспанії твориться страшний хвак-ап, ... а у нас моделюють по Італії і повторюють заходи. Учора Італія опублікувала медичні протоколи лікування. Там просто ужос! Вони прямо у протоколі радять вживати алкоголь з антибіотиками. Це просто якийсь брєд свіхнутих. (ТАК НЕ МОЖНА)

- важлива думка/спостереження стосовно важкого_перенесення/летальності вірусу: Дуже слабі симптоми, люди бігають на ногах, а потім одразу опиняються в ускладненому двосторонньому запаленні легенів без прелюдій. Думають що це тільки начало,- треба дома полежать, а воно вже через 3-4 дні можна і в крематорії полежать. Треба негайно давити стрімке запалення легенів. Тут при підозрі та/або неможливості точної діагностики (флюорограма), розумно профілактуватися таблеткою азітроміцину 0.5 гр (з часовою дистанцією після алкоголю 24-12 г, після пігулки - 24г. !!! ) Це вже у медичні протоколи деякі країни пишуть (саму профілактику антибіотиком, без попередження про алкоголь). Тому не соромлюсь вам ретранслювати.
- може не бути нежиті (насморка), просто зникає нюх від набряку слизових в носі. Одразу УВАГА і хворіти вдома, не на ногах, не на роботі !!! Суворий контроль/запис температури, легенів (рідина, задуха, задишка ). Інформувати лікаря (можливо телефоном).

Не хворійте.

P.S.2  
Стосовно медичних протоколів Італії (ТАКЕ ЗМІШЕННЯ МАТИМЕ ДУЖЕ ПОГАНІ НАСЛІДКИ ДЛЯ ВАШОГО ЗДОРОВ'Я ТА/ЧИ ЛІКУВАННЯ).... "Хворих на COVID-19 в Італії лікують комплексом препаратів, зокрема протималярійних, противірусних і протиспідозних. Крім того, в окремих випадках медики радять для профілактики кварцеву лампу, алкоголь (не надміру) та дезінфекцію хлорованими речовинами, але у великій кількості." ....."Для профілактики й лікування пневмонії – Азитроміцин. Антибіотик приймають по 500 мг 1 раз/доба на голодний шлунок" unian.net/health/worldnews/109...talii.html

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma