Enigma Enigma

Сергій Григорович

2020-03-28 14:00:18 eye-2 3746   — comment 2

Коронавірус. "Шкода" від медицини/армії/карантину.(5)

Коронавірус. "Шкода" від медицини/армії/карантину.

ПОПЕРЕДЖЕННЯ !!! ЦЯ СТАТТЯ НІЯК НЕ СТОСУЄТЬСЯ МЕДИЦИНИ В ЗАГАЛОМ АБО ПРИКОРДОННИКІВ ЗАГАЛОМ. ТІЛЬКИ ТИХ ЗАКЛАДІВ ДЕ Є ОДИН ЧИ ДЕКІЛЬКА НЕДБАЛИХ ЛЮДЕЙ ЯКІ ПОРУШАТЬ ПРОТОКОЛИ ВЗАЄМНОЇ ІЗОЛЯЦІЇ/ДИСТАНЦІЇ ПЕРСОНАЛУ І КЛІЄНТІВ ПРИ УМОВАХ І ЗАГРОЗАХ ОПАСНИХ ЕПІДЕМІЙ. АБО МОЖЕ ХТОСЬ ЗАЗІВАВСЯ НА ПАРУ ХВИЛИН І ЩОСЬ ЗАБУВ.

P.S. Щось я написав мало, але багато потім думав-думав і вирішив змінити жанр, ... так страшно написано, ... нехай це буде:

ФАНТАСТИЧНЕ ОПОВІДАННЯЧКО. 16+ З уразливою психікою не читайте.

Вірус, він як заєць, один понадгризає капусту, інший морквину, третій кору на вишні ... Різновид трохи мутував і з'явилися свої переваги.
А ваша імунна система як мисливець, їй важливо навчитися ловити зайців неважливо яких.
Якщо вона зустріла одного-двох зайців, придивилася, вивчила їх звички, придумала як їх ловити. Ну зайці поки знайшли гарне місце для норки, для годування ну разок розплодилися, ... але імунна система взяла і всіх чотирьох переловила. Ну вони надгризли пару дерев.

У лікарні все інакше. У лікарні збирається купа різновидів зайців і їх багато. Кілька з багатьох потрапляють до вас відразу в хороші норки, в ситні місця. Поки імунна система придивиться одні такі інші інакші, ... в тисячі місць... Навчилася ловити і терба переловити вже не чотирьох, а 10000. Боже, скільки вони всього різного понадгризають, скільки роботів-убивць треба організму створити ...
А коли лікарня почне збоїти від перегрузу, деякі лікарі, або непротокольні, або яким дуже не пофартило перетворяться на супер-розповсюджувачів десятків різновидів зайців, ... У лікарні зберуться і утворяться натовпи людей з купами зайців, а ще і ведмедок небезпечних принесуть, і кротів, і волків. ... А Ви туди прийшли просто з ПІДОЗРОЮ на пару зайців, у Вас їх може і не було, просто ГРЗ, але тепер будуть і зайці і кроти, і ...    І, далі,  Ви як "здоровий" по аналізах пішли додому їх розносити ... Або залишилися і Вам до Ваших двох зайців ще підкинули 1000 від когось, різних, та кротів, та ворон, усіляких "госпітальних", стійких до ліків...

А драма ще, що ці орди, тисячі зайців і кротів починають гризти місцевих літніх людей з купою хвороб по лікарнях, які взагалі були без коронавірусу, а ходять регулярно у лікарню зі своєю важкою невиліковною хворобою, з частими небезпечними для життя станами...

Ми зараз живемо в країні, в якій, з одного боку, "влада", при вже сотні нових ВИЯВЛЕНИХ в день хворих, носиться з клінікою на 10-20 боксів. А з іншого, скупчує на кордоні тисячі потенційних носіїв без масок в натовпи для перезараження, і потім запускає їх по містах і селах в країну. Тобто у країні не знайшлося на відповідному місці толкового генерала, який би проінструктував би сотню майорів на шлагбаумах, що такого скупчення потенційних розповсюджувачів допускати не можна, і якщо навіть немає масок, - нехай пов'язують собі на обличчя будь-що. А то ми просто бачимо, що замість охорони кордону, вчиняються масштабні диверсії проти країни безладом в організації і організаційній обробці потенційних загроз. Тільки що я підкреслюю, що наш славний головнокомандувач немає до цього безладу серед військових ніякого відношення і не можна переходити на особистості , коли стосується персональної відповідальності головнокомандувача ! Він навіть годинник вручав за особливу мужність в умовах обсервації з Китаю, це тобі не Європа!

Чого варте намагання висмоктати гроші і соки з людей суворими карантинними зупинками транспорту і фірм ще за тиждень другий до реальної епідемії. Хочеться ж зробити як в Китаї суворо і ефективно. От Китай зробив три важкі руйнівні для економіки декілька тижнів під час епідемії. А ми просто так, - загодя! Ми люди на рівні ! Робимо як найкращі ! Тільки трошки загодя !!! Коли ще немає епідемії, з епідемією боротися легше, - результативніше ! А коли почнеться реальна епідемія можна бути сказати: "Хто ж таке міг передбачити ???" І незрозуміло, чому стільки людей без копійки в кишені кругом ???

Або давайте заборонено транспорт окрім таксі, бо у таксі нормально водій щільненько сидить біля пасажирів. Поспілкуються, то з п'яненькими, то з тими, що по лікарням їздять. Звичайні ж люди таксі викликають тільки у крайніх випадках? Лікарня там чи що. Так? Або якась супер-розповсюджувальна п'яночка-гуляночка !!!

"сотні нових ВИЯВЛЕНИХ в день хворих" - спеціально виділив, це важливо усвідомити! Зазвичай виявленими є ті, у кого важкі симптоми, і хто звернувся до лікарні. Є купа легких безсимптомних розповсюджувачів. Вони ніяк не обліковуються. І зараз є дані статистики, що легко переносять хворобу біля 80% людей. Більшість гуляють без лікарні.

Ще хочеться роз'яснити, бо у декого в головах воно не відділяється ... Є два абсолютно різних станів відповідного причетного персоналу. Це як два різних світи, як дві різних планети. Причому, учора ще була одна планета, а сьогодні вже - інша, або в одному місці одна а в іншому зовсім друга.
1. Ще немає хвороби, немає епідемії, немає, або зовсім поодинокий перші випадки.
За всіма першими хворими приїжджає ціла делегація "космонавтів" з усіляким обладнанням, везуть у хоромо-бокси. Велике начальство піариться на 10 підготовлених як для царів боксах ....
2. А потім настає хвак-ап переповнення, непомітно, дуже різко і неочікувано. Коли вам кажуть сиди там сам вдома, самоізолюйся.
А якщо дуже погано, то ми тобі тим більше, нічим не допоможемо. У коридорах лікарень людей на підлоги ніхто не кладе, бо вони самі приповзають і лягають ... Начальство вже ніде не піариться, а ховаються по підвалах і сховищах, самоізолюється від обов'язків, хворіє, соромиться, боїться за родину/здоров'я/імідж.

Це я не паніку розганяє не лякаю, а просто попереджаю, що треба бути свідомістю готовим до інших масштабів. Це ж не мої фантазії. Це просто замальовки сьогодення з деяких інших країн. Які ще й не профукали найтонший жировий запас населення "попереджальними карантинами". Карантинами невідомо від чого.

У епідемії буде важко, але то все - єрунда. Бо прямо потім, прямо от-от. Наступають часи коли на нашій експортній сировині ніде не заробиш. Будівництва, інвестиції, ресторації зхлопнуться і довго ще не задишать. І в нас, і в сусідів. Дуже негайно і дуже нам треба толкові патріотичні перевірені полковники і криз-менеджери при владі, а не коміки, шоумени, легко-люксюрні комерси і спортсмени. А декому треба купу магазинчиків де 100 гр. (цукор-олія-какао) + 100 гр. (високоякісна поліграфія на викид) за 2$, .... треба перетворювати їх на мілкооптові бакалеї і таке інше, де 5кг за 2$.
...... Це ж треба? Це ж на-кассандриться таке ...

Кінець  оповіданнячка.

Ненавиджу зараз засір статтями з назвами про коронавірус, де немає нічого-нічого корисного людям конкретного.
Просто якісь ессе  "Вони - не довершені, а я Д'артаньян" на 5 сторінок. Тому:

Тим хто може пропустив:
- 50 гр "білизни" (засіб для виведення плям 11 гр за літр) на 500 гр води, і всю цю жижу через велику ганчірку на ручки, кнопки, вимикачі, підлогу у себе, і потім у парадному вона розведена - безпечна для рук і випарується сама. Можна використовувати бризкалку для прасування. Обов'язково на ганчірку для витирання взуття. На підлогу, коли велика площа  можна вичавлювати-бризкати. Краще робіть це без свідків, бо охочі бурчати на неприємний запах знайдуться. Запах тримається 30-60 хвилин. На щось красиве/коштовне не треба, може плямку вибілити.
- коли миємо руки,... милимо їми ручки, вимикачі, крани, шпінгалети, змивні кнопки. Задля меншого, але ДОВГОТРИВАЛОГО захисту при дотику. Краще через ганчірку, але можна вдома і рукою.
- якщо немає маски, годиться у крайньому разі ганчірка з прорезями для вух (прорізайте прямо приміряючи), і можлива друга деталь проволочка вдіта і загнута кінцями для фіксації на носі. (на самі крайні випадки просто хустка або кофта прив'язана на потилиці). Носіть будь-які окуляри які підійдуть і доступні. Один з найголовніших сенсів масок або таких примітивних пристроїв, - це НЕ 100% захист від усього, .... ні! Це - "Ми впевнені, що не плюємося вірусо-краплями один на одного. на ручки, підлоги, продукти, в супермаркеті. Нам не "плюнуть" мікро-краплями у рот-ніс-очі". Це працює. Вимагайте від всіх оточуючих. Це вирішує удавлення епідемії !
- вживайте заходи пам'ятайте щоб волосся і верхня одежа після вулиці (ризик чужих людей) потенційне джерело зараження (волосся-подушка-рот). Взуття хапає все начихане-напльоване з землі/підлог, - підійде хлорний розчин у вітальні, щоб побризкати на коврик і витерти взуття.
- при 60° вірус гине. Широко вживайте якнайгарячішу воду, вдома не обов'язково кожен раз милити/обробляти. Все що можна з вулиці - в гарячу або мильну воду. Щось можна без прання, полежало у гарячій воді хвилин 10, віджати-сушити. На щось використовуйте праску, на щось об'ємне, навіть можна дуже гарячий фен (деякі іграшки, прилади).
- оберігайтеся і в сім'ях один від одного, якщо хтось контактує з навколишнім світом. Чим менша доза початкового зараження, тим більше шансів на легке перенесення. Від великих доз зараження навіть і багато молодих лікарів померло. Потерпіть місяць ізолюйтеся. Морально простіше і зручніше пояснювати: "щоб я не напередавав багато мутованого вірусу близьким, якщо щось підхоплю".

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma