Enigma Enigma

Olena Herasimova

2022-01-23 10:33:02 eye-2 3506   — comment 0

Коронавірус в Україні. Тестування (15.01-22.01.22)

За останній тиждень кількість лабораторно підтверджених нових позитивних тестів (ПЛР+антиген) сягнула 134 тисяч.

Оскільки дані офіційної статистики нових виявлених хворих знову в окремих регіонах вносяться з суттєвою затримкою, то звіти щодо результатів тестувань більш динамічно реагують на зміни в поширенні хвороби.

За останній тиждень найбільша кількість позитивних тестів була в м.Києві. І саме тут є найбільше відставання офіційної статистики щодо кількості нових хворих від даних по тестуванню.

За останній тиждень кількість позитивних тестів у більшості регіонів збільшилась більш ніж удвічі (на Волині - на 378%, або майже в 5 разів). Лише в Кіровоградській та Полтавській областях приріст склав 48% та 68% відповідно.

Такі темпи в регіонах збережуться, якщо рівень тестування не буде падати. Бо у Києві 22 січня в державних лабораторіях не було зробленого жодного тесту. Очікувано, що кількість позитивних тестів також була невеликою. "Лише" 878 ПЛР та 521 антиген. Дякуючи безперебійній роботі приватних лабораторій "Сінево", "ЛДЦ ДІагностик" та "Ніколаб". Які, звісно, працюють не за гроші ковідного фонду, а за рахунок власних витрат громадян.

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma