Enigma Enigma

Alex Noyt (Oleksandr Maliuchenko)

2021-05-03 14:51:47 eye-2 3615   — comment 0

Ковідний колапс у Індії - не вистачає ліжок і кисню, тіла спалюють прямо на вулицях (Відео)

У неділю, 2 травня в Індії кількість захворілих перевищила 400 000 людей на добу, померло за добу 3689 пацієнтів.

Впродовж останніх двох тижнів країну охопила друга хвиля коронавірусу - лікарні благають про кисень, не вистачає ліжок, людей спалюють прямо на вулиціях - крематорії перевантажені. 

Один лікар описав ситуацію як жахливу: "Після того, як ви витратили свій основний запас, вам немає на що більше розраховувати". "Це щоденна битва, - каже він. - Половина мого персоналу щодня їздять містом з балонами і шукають, де їх заправити. Я повинен зосередитись на лікуванні своїх пацієнтів, а не бігати за киснем", - розповідає Гаутам Сінгх, що керує лікарнею Шрай Рам Сінгх. Уряд Індії у розпачі:"Ми були впевнені в перемозі після успішної боротьби з першою хвилею, але ця буря потрясла націю", - сказав прем'єр Індії в радіозверненні до народу.

"Ми ніколи не бачили такої ситуації, коли система охорони здоров'я не може впоратися з поточною кількістю хворих на тлі постійного різкого збільшення нових випадків захворювання", - розповів ВВС Гаутам Менон, професор фізики та біології та експерт з моделювання інфекційних хвороб. Загалом в Індії підтвердила майже 17 мільйонів інфекцій та 192 000 смертей. І це ще тільки початок, адже до цього часу США зареєстрували 32 мільйони випадків та 572 000 смертей, згідно з даними Ресурсного центру коронавірусу Джонса Хопкінса станом на понеділок 26 квітня 2021 року.

Тож те, що відбувається в Індії, безсумнівно, пошириться по всьому світу, тим більше, що країна цілком може похвалитися найбільшою у світі діаспорою.

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma