Enigma Enigma

Сергiй Делін

2024-05-27 15:55:56 eye-2 4485   — comment 0

Мамо, чому ми не в НАТО?

Дякуємо Юрію: він робить важливу і абсолютно необхідну роботу. Бо якщо не робити її зараз, то може доведеться проводити історикам на тему «чому не стався черговий проєкт незалежної європейської України».

Справа ДБР

Зведення тільки моє, читайте та робіть висновки самі.

1. Недостатньо компетентне командування без достатнього сучасного військового досвіду. Тобто: совок. На ключовому напрямі, про яке знову говорилося місяцями: совок.

2. Недостатні ресурси на ключовому напрямку. Читайте та робіть висновки.

3. Відсутність критичної координації між військовими та цивільними адміністраціями.

4. Неможливість ситуації коли передові підрозділи мають одночасно захищати лінію,  країну та себе: та працювати будівельниками у вільний час. НАТО або що?

5. Некомпетентне планування?

"В цей момент виявилось, що 125-та бригада може знаходити велику кількість цілей на території РФ, але в переважній більшості випадків, майже всі випадки спостереження за російськими підрозділами на території РФ, на жаль, вогонь по них не відкривався. Пояснювалось це командуванням як заборона від партнерів застосовувати західну зброю. Тому розгортання військ противника, підхід їх до рубежів наступу здійснювався до останнього моменту фактично безперешкодно".

Ні, все: вийшов час показувати пальцями. На третій рік, у причини та пояснення: не вірю. Видно тільки результат. Він каже все.

Тобто: десять років війни, і все одно не вистачило. Незалік. Чи може Україна вчитися – на своїх, власних, болючих та трагічних помилках? Це вже не абстрактне питання.

Закривати дірки тa провали тілами: очевидні, про які йшлося місяцями: це вже НАТО - або що?

Чи здатна Україна з такою стратегією, такою якістю підготовки, координації та командування виграти цю війну? Дивіться, думайте і відповідайте самі.

"І в той же день, за втрату керованості  що противник просувається і позиції втрачаються, був відсторонений з посади командович ОТУ Харків Галушкін. Тобто, уявіть, стільки готували, готувались, стільки говорили, а як почалась війна, виявилось що командир, якого призначили не відповідає своїй посаді".

Чи наближають такі досвіди Україну до НАТО, або в іншому напрямку? Дивіться.

"В самому місті, на околиці, немає ніяких ліній оборони, ніяких позицій, навіть якихось якісних польових укріплень. І ворог заходив у місто абсолютно спокійно. Хочу вам сказати, що наших військ вночі, увечері вже 12 травня, у місті Вовчанськ не було взагалі."

Треба дивитися. Треба думати та розуміти. Тому що ціна ігнорування таких очевидних проблем, як завжди, тобто: совка, вже добре відома з історії. І жодних приємних сюрпризів тут не буде.

Ніяк не доходить, і нічим: або сьогодні з України піде совок; або завтра, піде безпечне європейське майбутнє України.

Тому, мовчати вже не можна. Треба дивитися й говорити.

Сьогодні знову інформація про мобілізацію журналістів. Це зрозуміло: йде війна. Усі громадяни рівні. Усі? Скільки суддів тa прокурорів оновили свої дані? Скільки прокурорів пішли в ЗСУ добровільно, як чимала кількість журналістів?

Ось що ще стає ясно: двох європейських Україн не буде - це точно. Але може бути одна совкова. Так уже було, і не раз. Слід тільки озирнутися.

Ось що стоїть на кону: сьогодні. Тому, треба дивитися й говорити.

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma