Enigma Enigma

Alex Noyt (Oleksandr Maliuchenko)

2019-08-08 08:48:52 eye-2 3162   — comment 3

Марш Захисників України - Зеленський показово ігнорує, громадський Оргкомітет уточнив розклад

Понад 7000 ветеранів підтвердило участь у громадському Марші Захисників України для вшанування пам'яті полеглих за Незалежність від російської агресії. Також до Маршу приєднується значна кількість цивільних - волонтерів та активістів. Як і очікувалось, Офіс президента Зеленського показово ігнорує усі запити та спроби координації. Але це не зупинить українців.

Подробиці розкладу Маршу озвучує член Оргкомітету Антон Колумбет:

Вітаємо, шановні побратими та посестри. Пройшло чергове засідання Оргкомітету Маршу Захисників України. 
Оскільки ми так і не отримали від Офісу Президента України жодних офіційних повідомлень про час та місце проведення державних заходів до Дня Незалежності України, Оргкомітет, керуючись в тому числі і Указом Президента України #513/2019, а саме п.2 "сприяти реалізації ініціатив громадськості, спрямованих на зміцнення національної єдності" затвердив попередній сценарний план.

1. Збір людей буде проходити з 8-00 до 9-00 у парку імені Т.Г.Шевченка.
2. В цей час, буде формуватися багатотисячна колона на проїзній частині перед корпусом університету імені Т.Г.Шевченка.
3. О 9-00, організованою ходою, колона вирушить по своєму маршруту.
4. Орієнтовно о 9-30, колона зупиниться перед центральним універмагом України, щоб вирівняти свій стрій. 
5. Приблизно о 9-50, колона продовжить свій рух у напрямку Майдану незалежності України.
6. Приблизно о 10.20, марш прибуде до Майдану та почне рівномірно займати його площу для проведення фінальної частини заходу.
7. Орієнтовно о 10.50, всі займуть свої позиції та виконають державний гімн України, групову фото та відео сесію, патріотичні скандування.
8. Приблизно о 12.00, офіційна частина маршу буде закінчена. Далі, частина людей піде на Михайлівську площу до «Стіни Пам’яті», де пройде молебен за полеглими в бою та концерт.

Нагадуємо, що форма реєстрації та перелік регіональних координаторів за посиланням: https://facebook.com/story.php?story_fbid=1392456294235390&id=593487700798924

Станом на 7.08.2019 свою участь у Марші Захисників підтвердило більше 7000 ветеранів з усієї України та невстановлена кількість цивільних.

Також Оргкомітет отримав заявки на окремі колони майже всіх добровольчих формувань, волонтерських ініціатив та окремих ветеранських об'єднань списочною чисельністю від 50 осіб.

Участь в Марші підтвердило Синодальне управління Військового Духовенства ПЦУ та капелани Протестантської Церкви. Оргкомітет опрацьовує питання міжконфесійної молитви з залученням усіх конфесій України.

Також доповідаємо, що ветеранська спільнота з усієї України не тільки планує прибути до Києва, а і висловила бажання провести дублюючі Марші Захисників України в своїх містах. Станом на 7.08.2019 проведення маршу-побратиму підтверджено у Львові, Миколаєві, Сумах, Запоріжжі та Одесі. Радо вітаємо цю ініціативу та закликаємо спільноту в інших містах робити аналогічно.

Підсумовуючи - ми спостерігаємо неочікуванно надпотужну консолідацію патріотичної спільноти, яка підтримує чітку мілітарну складову сучасної України і готова це демонструвати.

Враховуючи величезний резонанс в ЗМІ, деякі з яких, будучи рупорами російської пропаганди та проросійських політиків, сиплють традиційною брехливою і викривленою інформацією, найближчим часом Оргкомітетом буде проведено офіційну відкриту прес-конференцію.

Честь маємо.

#наш_парад #марш_без_політики #Марш_Захисників_України#Рух_Ветеранів_України

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma