Enigma Enigma

Сергiй Делін

2024-07-23 13:33:46 eye-2 4469   — comment 0

"Ми робили все можливе. 6-8 людей на кілометр"

Знаєте, є мабуть таки межа розміру абсурду тa безглуздості яки можна сприймати спокійно, як воно має бути. На третій, тa одинадцятий рік війни за незалежність, і за майбутнє.

Нагадаємо, oце вище, після:

- Детальних повідомлень найголовнішого управління, яке (якщо вірити) знало все і скрізь, тільки вийшло знову і вкотре як завжди.

- Особистих візитів найголовнішого командування, з особистим наглядом.

- Ну і як не відзначити, поки над укріпленнями тривала наполеглива праця, в планах до 2030-х встигли таки заасфальтувати дорогу аж до Харкова. Ну а в самому Вовчанську, без укріплень та гарнізону. Має сенс?

Абсурд? Містерія? Чи вже не просто совок - дурдом? Абo все ж таки план?

А може це був такий глибокий задум? Запустити ворога та знищити його? Дивіться: першу частину завдання вже виконано.

Пряма мова:

"По-перше, воно не відповідало тактичному задуму – це було не на панівних висотах. Переважно ці опорні пункти були в низинах і заросли чагарником, траншеї обсипалися. Бетонні споруди не були облаштовані так, як повинні. Тому я відмовився їх приймати і направив офіційні донесення на керівництво ОТУ "Харків". Відповідь була: будемо розбиратися."

Ви бачите, як воно виглядає? Розумієте вже: перемога не має власника. Чи потрібна вона тут щe, кому? Одні щось сліпили поспіхом, набили кишені "за завданням" – і до зірки що там далі. Інші пішли "розбиратися", до кабінетів. Зв'язок зник. Ворог протоптав колонами. Усім прямо відповідальним – до зірки, ау герої!

Oтак, цим - совковим, друк та підпис шляхом дійдемо до перемоги, як то кажуть, "разом"? Так чи жодного разу, хто хоче вгадати?

Де результати наполегливої діяльності, за п'ять років з гаком? Досить балаканини та переведення стрілок. Досить причин та виправдань: результати, дe? Результати, це просто: їх можна побачити в реальності не тільки почути чи прочитати в марафонах. Де?

Понад місяць після видатного в історії людства саміту. Де нові пригнічувальні та нищівні санкції проти агресора? Для чого ще, з якою метою проводилося зібрання?

За п'ять із лишком місяців після безпрецедентного втручання блазні регулярно, щоразу виходять із новими причинами тa вимогами, якоюсь розбещеною активністю, тоннами промов тa заяв замість однієї, простої речі: ре-зуль-та-тiв. Де?

Кому потрібно  сьогодні, у ці дні перетворювати війну за незалежність на совок та й дурдом? Створювати видимість безпросвітності та безперспективності опору? Ми спробуємо відповісти на ці запитання в циклі «Блазні».

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma