Enigma Enigma

Alex Noyt (Oleksandr Maliuchenko)

2019-06-03 11:38:21 eye-2 15036   — comment 4

Мінінстерство оборони Зеленського не приймає натовську броню тому, що у неї немає сертификата радянського зразка

Укрооборонпром повідомляє, що військова прийомка від Міністерства оборони, яка здійснює прийом продукції "ХКБМ ім. Морозова" відмовилась приймати партію корпусів БТР-4 з фінської сталі MiiLux Protection, яка пройшла усі випробування,у тому числі відстрілом на полігоні.

Чому? Тому що військові, яких мабуть"надихнула" зміна влади с з проукраїнської на реваншистську, вирішили,що для ЗСУ новітня бойова машина БТР-4 - не потрібна. Та якщо вони прикладуть свої руки до зменшення обороноздатності країни -то нова влада не тільки збереже за ними посади, а може ще й нагородить. І тому вони поставили нереальні умови для українського виробника - доки підприємство не підтвердить хімічний склад фінської броні на її відповідність діючим в українському ОПК стандартам. Вони, як відомо, – застарілі радянські ГОСТи, які затверджені ще 30-40 років тому. Тобто сертифікати ЄС та підтвердження відповідності стандартам ISO, STANAG - це для бюрократів МО Зеленського не аргумент.

За часів Президента Петра Порошенка ця проблема вирішувалась відповідним вольовим рішенням Міністра оборони. Але сьогодні, нікого не хвилює проблеми української армії, тому старіх військових бюрократів нічого вже не стримує.

Укроборонпром за цим посиланням докладно описав стан проблеми на сьогодні, яка приведе до втрати новітніх бойових машин та оборонного потенціалу держави. 

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma