Enigma Enigma

Укроп Укропченко

2021-05-05 18:11:15 eye-2 4274   — comment 0

На подвір'я ветерана АТО вдерлись шестеро агресивних биків.

Вони вирвали дверні ручки та вибили двері його будинку. Хлопцю нічого не залишалося як зупиняти нападників на порозі, адже в будинку перебувала його мати, за життя якої він боявся. Одного з нападників він поранив ножем, і той помер від втрати крові. Нацполіція гордо відрапортувала, що хлопцеві оголосили підозру за статтею 118 Кримінального кодексу України. Зараз він під домашнім арештом. Причина: захищав себе, свою матір та свій дім.
А тепер давайте повернемось назад та розберемось детальніше. У нас є шестеро агресивних чуваків, які приїхали на дискотеку з сусіднього села. Там між ними та хлопцем виникає конфлікт. Хлопець тікає додому, щоб уникнути бійки. До його дому приходять ті самі шестеро, проникають на подвір'я та ламають вікна-двері. Їхні цілі далекі від мирних. Вони хочуть розправи.
Господар будинку, як каже поліція, ВИПАДКОВО під час штовханини один проти шести — завдає поранення одному з нападників. В тому ж прес-релізі поліція стверджує, що це було умисне вбивство, але водночас визнає, що мав місце саме самозахист. Очевидно, цей недолугий кадавр еталонної поліцейської мудрості народився лише для того, щоб виправдати заведення справи і вручення підозри по ст. 118 КК України «Умисне вбивство при перевищенні меж необхідної оборони або у разі перевищення заходів, необхідних для затримання злочинця».
Ми не розуміємо, які можуть бути перевищені межі, якщо твій будинок могли штурмувати шестеро агресивних людей. І дії хлопця підпадають під Статтю 36 Кримінального кодексу «Необхідна оборона».
Цікавим фактом є те, що поліція, відповідно до прес-релізу, вважає напад людей на вашу оселю — всього лише хуліганством. Ситуацію, яка легко могла закінчитися каліцтвом, вбивством, згвалтуванням, пограбуванням.
У виникненні подібного трешу ми бачимо дві причини. По-перше, справа в поліції. Ефективний міністр Аваков так дореформувався, що поліція гвалтує, вбиває, «вішає» злочини на невинних, катує та вимагає. І в цьому переліку немає місця для захисту громадян.
Друга причина — відсутність нормального законодавства про самозахист. Поки його не буде, ми будемо несамовито обурюватись подібними ситуаціями і писати гнівні коментарі під прес-релізами Нацполіції. Тому можемо подякувати найнароднішим з усіх депутатів українського парламенту, які завзято засуджують розмальовані двері офісу президента, але плювати хотіли на вибиті двері вашого дому. На вашу безпеку і ваше право захистити себе — теж.

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma