Enigma Enigma

andriy98

2021-12-17 08:42:18 eye-2 474   — comment 2

Надія Єфимищ - російське лобі в Міністерстві освіти та науки України. Хто насправді займається саботажем реформ?

При вході до Стелленбоського університету Південно-Африканської Республіки висить табличка з написом: «Для знищення нації не потрібні атомні бомби або ракети дальнього радіусу дії. Достатньо знизити якість освіти і дозволити списувати на екзаменах. Пацієнти помирають від рук таких лікарів. Будинки руйнуються від рук таких інженерів. Гроші пропадають через таких економістів і бухгалтерів. Справедливість зникає через таких юристів та суддів. Крах освіти – це крах нації.»

Саме тому на 30-му році нашої незалежності, Російська Федерація намагається заблокувати проведення в Україні вкрай важливої освітньої реформи.

З цією метою в інтересах Кремля при Міністерстві освіти та науки України діє П’ята колона у вигляді Ради представників громадських об’єднань корінних народів, національних меншин України.

Справа в тому, що керує вказаною структурою одіозна особа – голова «Спілки уральських народів в Україні» Надія Єфимищ (на фото).

До слова, сьогодні у результаті репресивної політики Кремля саме уральські народи, серед яких, ерзя, марі, мокша, чуваші, удмурти, башкіри опинилися в Росії на межі повного зникнення (https://www.idelreal.org/a/31215653.html).

Відповідно до положення про Раду представників громадських об’єднань корінних народів, національних меншин України при МОН України (https://mon.gov.ua/storage/app/media/rada-natsionalnikh-menshin/NMO-606.pdf), вона є «…постійно діючим колегіальним виборним громадським консультативно-дорадчим органом, утвореним для забезпечення участі громадян в управлінні державними справами, ефективної взаємодії Міністерства освіти і науки України з інститутами громадянського суспільства, здійснення громадського контролю представниками корінних народів і національними меншинами України за діяльністю Міністерства, врахування думки громадськості корінних народів і національних меншин України при формуванні та реалізації державної політики у сфері освіти і науки…».

Проте, в руках Єфимищ вказаний орган став інструментом Кремля для протидії реалізації освітніх реформ в Україні.

Про вказане свідчить її лист (нижче фото листа ) тимчасово повіреному в справах Росії в Україні Олександру Лукашику, в якому вона звітує про проведену Радою роботу в інтересах країни-агресора: «…в составе экспертной группы с венграми, румынами, Русской общиной Украины активно противостояли принятию проекта закона «О национальных меньшинствах», направленного против национальных меньшинств. Вносили предложения и проводили экспертную оценку законодательных актов и, в том числе, Закона «Об образовании». К сожалению, в 2017 г. по приказу Министра культуры Украины Комиссия по межнациональным отношениям была ликвидирована.

В ноябре 2018 г. при участии НПО национальных меньшинств был создан Совет общественных объединений коренных народов и национальных меньшинств при Министерстве образования и науки Украины, где мы активно противостоим политике МОН по отношению к национальным меньшинствамХочу отметить, что в этот Совет входят Союз уральских народов Украины и Русская община Украины, активно защищающие права русских и русскоязычных при поддержке венгров, румын, болгар и поляков.

С 2014 г. мы активно сотрудничаем с международными организациями, в т. ч. с ОБСЕ, ЕС, СЕ, где озвучиваем нарушения конституционных прав национальных меньшинствв том числе и русских. Активно сотрудничали с профильным Комитетом Верховной Рады Украины по правам человека и Омбудсменом.

Очевидно, що проблеми в освітній сфері є значними, оскільки з російським дипломатом (на фото в центрі) пані Надія зустрічалася надто часто.  

Як і часто виступає на міжнародних площадках з тезами російської пропаганди про «розгулюючий в Україні фашизм» та «націоналістів, які постійно порушують права національних меншин».

У 2018 році про «порушення прав і свобод в Україні» вона розповідала (https://youtu.be/zr91AKS4qvY) на Форумі проросійських сил в угорському місті Хорань.

Не дивно, що цей захід транслювався сайтом «Комуністичної партії Донецької Народної Республіки» http://wpered.su/2018/08/30/v-vengrii-levye-obsudili-tekushhuyu-situaciyu-na-donbasse-i-v-latinskoj-amerike/).

А на 6 році російської агресії проти України, вона їздила до Москви на «Всесвітню тематичну конференції російських співвітчизників», де від тої ж таки Ради громадських об’єднань корінних народів і національних меншин при Міністерстві освіти і науки України виступала (https://www.youtube.com/watch?v=FrGflBTPrJg) з доповіддю щодо «Закону України про відміну російської мови, порушення прав національних меншин».

Того ж року у Женеві на Форумі Організації Об’єднаних Націй з питань меншин Єфимищ разом з членами російської делегації виступала з заявами про порушення Україною «Мінських домовленостей».

Очевидно, ораторського мистецтва вона навчилася у Казанському (Приволжському) федеральному університеті (фото диплому).

Сьогодні ж, Надія Єфимищ працює на факультеті Міжнародних відносин Національного авіаційного університету України, де практично «втілює» в життя ідеї «русского мира» в освітню сферу.

Тож з такими «активістами» діяльність Ради представників громадських об’єднань корінних народів, національних меншин Україна м’яко кажучи викликає обурення.

А її секретарю - Надії Єфимищ, мабуть, варто спробувати себе в якості реформатора освітньої сфери в Російській Федерації, де її охоче чекають.

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma