Enigma Enigma

Андрій Соболєв

2021-09-17 08:56:43 eye-2 3277   — comment 0

"НАРОДОВЛАДДЯ" ВІД ПУТІНА

Останнім часом широко відомою у вузьких колах стаєідея т. з. «народовладдя». На це красиве, мов японська блешня слово, деякі українці реагують як і належить дурному щупакові – хапають, не думаючи.

Зовні дійсно гарно: українським громадам пропонують самим вирішувати свої проблеми. Кому, як не «простим людям» знати їхні проблеми – їм і вирішувати. Київ далеко, чиновники глухі до сподівань народу, тож народ має братии повноту влади у власні руки.

І далеко не всі замислюються над тим, звідки й хто сааме пропонує такий шлях; хто ті данайці, що підносять такі дари? Якщо хтось не знав – данайський дар – це знаменитий дерев’яний кінь, за допомогою якого до Трої проникли вороги й старее могутнє місто впало…

Мета проекту «народовладдя» прозора: створення в країні хаосу. Цей проект називають «повзучоюфедералізацією». Але насправдінебезпекащебільша: у Москвінамагаються максимально «регіоналізуватикраїну», створитиситуаціюнекерованості, коли державу буде фактичнорозбито на дрібніанклави, кожензісвоїмквазі-урядом і навітьквазі-конституцією. І чимдрібніші вони будуть – тимкраще.

Це страшна небезпека. Саме з цьогопочиналосявторгнення «Русского мира» на Донбасі, коли там у містах і селах обдурений народ обирав «народнихмерів», «народнихголівсільрад» та «народнихначальниківміліції». Закінчилося усе вікопомним «референдумом» у результатіякихсвіт не знає, як вколошкатисамопроголошені ДНР-ЛНР.

Російськіспецслужбинічого нового не вигадують – спрацювалотоді, маєспрацювати й зараз. І от, нещодавноспівробітники СБУ припинилидіяльністьфейкової «сільської ради», яку створив прибічник «народовладдя» і навіть печатку виготовив. Раніше те самевідбулося на Львівщині, булиспроби на Житомирщині, а у Хмельницькомувикритоцілу «міську раду» з фейковими «депутатами» й слідствочітковстановилиїїзв'язокзі спецслужбами РосійськоїФедерації.

Але якбилишеіноземнірозвідкицимусімкерували – було б півбіди. На жаль, до намаганнястворення «паралельних» органіввладинамагаютьсядолучитися й окреміпредставникирегіональнихбізнесових та політичнихеліт. А цебільшнебезпечно: вони маютькошти, широкіособистізв’язки і подекудипопулярніу громадах, оскількичастинусвоїхприбутківспрямовують на «благодійність», а по факту просто підкуповуютьнаселення.

Це старий добрий принцип «поділяй і володарюй»: якщорозхитати і послабити державну владу, перенести акценти на підконтрольні тій або іншій фінансово-промисловій групі або окремому бізнесмену регіони – можна більше фективно і легко збагачуватися, по суті грабувати населення; змушуючи працювати за жебрацьку зарплатню та здавати в оренду землю за копійки.

От цього якраз наївні українці, що кидаються підтримувати те «народовладдя» і не розуміють. На жаль, декого сумний досвід луганчан та донеччан, які бігали на референдуми «протии київських олігархів», а в результаті отримали новітніх, своїх, місцевих, причому небачено-жорстоких, не навчив.

Не завжди за словом «народне» стоїть те, що в інтересах народу.

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma