Enigma Enigma

Шалена БЄлка

2020-07-11 08:45:15 eye-2 3104   — comment 2

Не місцевий на міського голову або що забув у Білій Церкві Павло Козирєв?

Знайомтеся – Павло Генріхович Козирєв. Проте, більш відомий Павло Козирєв як колишній багаторічний мер міста Українка, що в Київський області.

Вперше мером міста Українка Павло Козирєв став у 2002 році, коли був обраний як самовисуванець. Наступну каденцію Козирєв також провів як самовисуванець, а от у 2010-му Павло Козирєв став членом Партії Регіонів. Ба більше, він також очолив міський осередок партії, закликаючи підтримати Партію Регіонів на місцевих виборах.

Після Революції Гідності Козирєв двічі безуспішно (у 2014 та 2015 роках) намагався потрапити до Верховної Ради як самовисуванець. У 2015 році його вчетверте обрали мером міста Українка, цього разу знову як самовисуванця, хоча, за інформацією ЗМІ, партія «Солідарність – Блок Петра Порошенка» відкрито проводила агітацію також за Козирєва, а голова БПП Київської області Лев Парцхаладзе проводив із Павлом Козирєвим спільні зустрічі з виборцям.

Однак спочатку про інші можливі причини, чому Павло Козирєв вирішив покинути пост мера Українки. Виявляється, незадовго до відставки Козирєва, СБУ та Національна поліція провели обшуки та виїмку документів Української міської ради. Згідно з ухвалою, за якою правоохоронці провели обшук, справа стосувалася можливої розтрати бюджетних коштів саме міським головою Павлом Козирєвим.

Так, громадська організація «Агенція економічного розвитку громад», засновником якої був Козирєв, безкоштовно передала в користування міській раді Українки 3 автомобілі. А потім, протягом кількох років, Козирєв вже як мер міста щомісячно виділяв кошти на ремонт цих автівок. Загалом у такий спосіб з 2015 по 2017 роки було витрачено 370 тис. грн. бюджетних грошей. При цьому, як зазначається в ухвалі, ремонт цих автомобілів не проводився. Цікаво, що вже через два місяці всі три автомобілі, що були вилученні як речові докази, повернулися до громадської організації Козирєва.

Незважаючи на те, що справа про розтрату майна не мала жодного розвитку, будувати політичну кар’єру Павло Козирєв, вочевидь, припинив. За словами активіста Олександра Лємєнова, на посаду заступника мера Білої Церкви Козирєва лобіював олігарх Василь Хмельницький, проте мер Геннадій Дикий не призначив Козирєва на посаду.

Детальніше про статки і не тільки по посиланню 

КОЗИРЄВ

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma