Enigma Enigma

Alex Tkach

2019-02-02 23:25:49 eye-2 367   — comment 78

Не всі миротворці блаженні

"Бо коли говоритимуть: “мир і безпека”‚
тоді несподівано прийде на них погибель"
(1 Солунян 5:3)

У 2009 - 2010 рр. доводилось мені брати участь у діалогах на зразок цього:
- Виберете Януковича – отримаєте війну.
- Громадянську? – уточнював дехто, криво посміхаючись.
- Ні, війну з Московією (тобто з Росією).
- Ну, це малоймовірно.
- А між тим причинно-наслідковий ланцюжок досить простий. Янукович змінить курс України з європейського на московитський. Від НАТО і Євросоюзу – до Митного і Військового союзів з Московією. Українці цього не терпітимуть і буде новий Майдан. Тоді Московія спробує загарбати Україну силою. І тоді ті, хто голосуватимуть за Януковича, сподіваючись на мир і дружбу з Московією, отримають війну з нею, а разом з ними отримаємо війну й усі ми.
- Ну, я ще розумію – громадянська війна. Донецькі не дозволять скинути свого президента. А війна з Росією – це неможливо!
- Ні, це громадянська війна в Україні неможлива.
- Чому ж це?
- Бо громадянська війна може бути лише між громадянами, а електорат Януковича в переважній більшості це кримінал – бандити. Вони не вміють воювати. Пограбувати, вбити й утекти – оце все, на що вони спроможні.
Далі такі розмови або закінчувались, і мої опоненти йшли від мене цілковито переконаними, що у мене не все до ладу з головою, або переходили у стадію емоційних і алогічних висловлювань.

Тепер напередодні президентських виборів 2019 року я знову хочу попередити всіх, до кого зможу достукатися: якщо виберете президентом людину, яка обіцяє мир з Московією, отримаєте замість в'яло текучої масштабну війну з нею. І це не пророцтво, а елементарна логіка:
Виберете "миротворця" ⇒ він почне переговори з Московією про мир за будь-яку ціну, тобто про капітуляцію України ⇒ українці цього не стерплять (згадайте Януковича) ⇒ Виникне період безвладдя (знову згадайте Януковича) ⇒ Московія, скориставшись ситуацією, почне широкомасштабну війну проти України.
Ви цього хочете, миротворці?

Хтось заперечить:
- Українці втомилися від війни й теж хочуть миру за будь-яку ціну. Тому, до речі, й вибрали відповідного президента. Отже, стерплять, не повстануть, і війна скінчиться миром і дружбою з Московією.
А я на це відповім:
- Наша недавня історія має такий прецедент. Було вже таке, що українці втомилися воювати. У двадцяті роки минулого століття. Що з того вийшло, ми тепер знаємо: розстріли, табори, депортації. Нарешті, голодомор. Загинуло біля двадцяти мільйонів українців. Для порівняння: після приєднання Західної України московити теж розпочали масові репресії, але місцеві українці вчинили потужний збройний опір, який продовжився навіть в московитський таборах. У результаті, не зважаючи на те, що війна була програна, кількість наших жертв у Західній Україні була в процентному відношенні в рази менша, ніж по всій іншій нашій території. Навіть московитську табірну систему врешті-решт зруйнували. Отже, буває мир гірший від війни. Буває й таке, що війна рятує життя людей, якщо це визвольна війна. І особливо, якщо це війна проти Московії. Не всі миротворці блаженні, а тільки ті, що від Бога.

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma