Enigma Enigma

andriy98

2020-10-21 11:45:59 eye-2 386   — comment 0

Небезпека терористичних загроз

Ще декілька років тому ми чули про тероризм лише з екранів телевізорів, сподіваючись, що це ніколи не торкнеться нашої держави. А вже сьогодні в Україні йде війна, працюють іноземні диверсійні групи, а у сусідніх країнах здійснюються криваві терористичні акти, що забирають життя сотень невинних людей. Протидіяти тероризму вкрай складно, адже важко дати 100% гарантію того, де станеться наступний теракт. І це не дивлячись на роботу спецслужб та просто уважних перехожих, що звертають увагу на підозрілі речі у громадських місцях. Проте, якщо кожен громадянин буде вкрай уважним та обережним, це допоможе уникнути більшості злочинів та незворотних наслідків. Це не означає, що виходячи з дому щодня потрібно боятися терористичного акту. Однак, якщо ви почули повідомлення про підвищений рівень такої загрози, пам’ятайте ці правила, перевірені світовою практикою:

-звертати увагу на підозрілих людей, предмети, будь-які підозрілі дрібниці. Якщо ви помітили підозрілу особу або предмет, відразу повідомте про це правоохоронні органи;

-бути особливо обережними на багатолюдних заходах, у розважальних закладах та супермаркетах;

-ніколи не брати від незнайомців пакети та сумки, а також не залишайте свій особистий багаж без нагляду.

У випадку, коли ви все-таки опинились в екстремальній ситуації потрібно зберігати спокій . Якщо відбувся вибух або підпал у приміщенні, в жодному разі не користуватися ліфтом. По-перше, механізм ліфту може бути пошкоджений. По-друге, у таких ситуаціях більшість людей біжать саме до ліфту, а він не розрахований на перевезення великої кількості людей, тому дорогоцінні хвилини можуть бути втрачені. Головне — не піддаватися паніці, оскільки паніка може спровокувати терористів та пришвидшити теракт, а також завадити правоохоронцям попередити злочин або зменшити його наслідки. Висока організованість та особиста дисципліна кожного громадянина — найголовніше під час існування терористичної загрози у країні.

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma