Enigma Enigma

Сергій Григорович

2020-03-07 14:13:59 eye-2 3393   — comment 14

"Непристойна" пропозиція до кожного українця. (3/3) Передай друзям, родичам і знайомим.


Частина третя. Недруги у соціальних мережах.

Взагалі-то хотів написати однією частиною, але коли почав писати і аналізувати, ...
Пропозиція моя, - дійсно "непристойна" i треба її детально, зрозуміло і розлого пояснити.
Щоб ОЧЕВИДНО було, чому це необхідно.

Так от, в українських секторах соціальних мереж йде війна, гібридна війна.

Всі чули про цілі ворожі фабрики тролей, ботів, накруток рейтингу.

Методи вживаються різні:

- накрутка рейтингу своїм агентам або будь-кому з антиукраїнських персонажів,
- швидкі пропозиції допомоги усім, хто наводить антиукраїнський бардак, екстремізм і зраду,
- залякування і образи українських персонажів і авторів,
- заход в дискусії під українськими іменами і ніками, щоб зображати дуркуватого "українського" нациста, для псування іміджу українців,
- засмічення будь-яких українських дискусій дуркуватим флудом,  копіпастом  беззмістовних   коментів,
- зображення доброго інтелігентного друга: "давайте разговаривать вежливо, когда же вы там, украинцы, прекратите друг друга убивать ... мы вас ограбили, большие дальше война и ругань никому не нужна, какие вы не воспитанные .... іті ",
- засипання адміністрацій ресурсів скаргами на українців,

 - ....
....

ЗРОЗУМІЛО ЩО ВСІ ЦІНИ БОТИ І ТРОЛІ ЗАХОДЯТЬ НЕ ПІД ВЛАСНИМИ ІМЕНАМИ.
Але вся ця інформаційна війна у соціальних мережах, хоч і гібридна, вона, більш менш, очевидна.

Йде і інша війна. Це звичайна війна олігархів за медіаресурс.

Олігархія, це процес, коли дуже багаті персони ставлять корупцію на промислові рейки.
Є органи обраних представників народу, є апарат державних службовців, який ними або через них призначається.
Так от олігархи створюють у цих органах своїх ботів, тролів, цілі бото-ферми. Ці боти і бото-ферми вдають, що працюють на народ, а самі обслуговують інтереси олігархів і їх бізнесу в органах влади. Часто, коли не холодно не жарко, вони діють, як народні представники, щоб викликати до себе довіру і симпатію. А у вирішальний час виборів, або прийняття важливого закону, або вирішення питань управління держ-підприємствами, вони собі тихенько відпрацьовують свою основну функцію на користь олігарха. Серед цих агентів олігархів у народній владі є великий розподіл по професіях і спеціалізаціям: солідний, професіонал, борець за народ, промокашка (непопулярні брутальні дії, рішення, хамство, щоб відтягнути на себе огиду народу як на "дурнуватого"), мордобоєць-хуліган, бригадир ... На таких акторів працює декілька юристів, які пишуть їм документи, щоб їх діяльність виглядала компетентною і професійною. ...

Зрозуміло що олігархи намагаються відхопити через власний медіаресурс увагу народу і висвітлення подій у вигідній для себе площині. Раніше це були газети, радіостанції, телеканали. Потім добавилися інтернет-портали, представництво своїх людей у соціальних мережах. Такі захоплені кишенькові медіа у звичайний час намагаються давати інформацію, більш менш, з різних джерел, щоб набрати якнайбільшу аудиторію. Досвідчені бізнесмени наймають кваліфікованих фахівців і творчих особистостей, які створюють гарний розважальний медіаконтент для залучення аудиторії. І суспільним медіа нереально конкурувати по якості створеного і купленого контенту, тому що олігарх направляє рекламний бюджет своїх підприємств у свій телеканал, а не у суспільний. А потім, у вирішальний час перед виборами або референдумом, або приватизацією вигідних підприємств, медіаресурс відпрацьовує вкладене рекламуючи вигідні олігарху позиції і кандидатів.

От така от система масового захоплення медіа-ресурсів в країні.
І, це для нас дуже важливо: олігарх у всій цій діяльності власних кишенькових медіа,
ПРИХОВУЄ СВОЄ ІМ'Я, ВИСТУПАЄ НЕ ПІД СВОЇМ ІМЕНЕМ.
Принаймні для більшості населення.

Блогери, які виступають по конфліктних питаннях, ЧАСТО ВИСТУПАЮТЬ ПІД ПСЕВДОНІМОМ.
Багато хто з волонтерів, або добровольців, що люблять рубити правду-матку, ТЕЖ ЧАСТО ВИСТУПАЮТЬ ПІД ПСЕВДОНІМАМИ АБО ПІД ПОЗИВНИМ.

Письменники, які пишуть про політичну еліту, ТЕЖ ЧАСТО ВИСТУПАЮТЬ ПІД ПСЕВДОНІМАМИ !
Навіть відомі діячі мистецтва, ... ТЕЖ ЧАСТО ВИСТУПАЮТЬ ПІД ПСЕВДОНІМАМИ !

Здається багато хто з Вас вже уловив мій натяк.
А вам що кажуть у соціальних мережах ?
Вкажіть повністю своє прізвище, ім'я, по батькові, свою школу, навчальний заклад, місто, друзів ...
Якщо ви напишете щось стосовно політики, це гарантовано, Ви отримуєте поруч 5-10 ворогів і недругів, потенційні неприємності на роботі, на місцях навчання вас або дітей. Вам не здається, що всією цією такою системою вам просто затикають рота? Вас переконали, що якийсь запис десь, у якійсь базі даних, це - ви, це - ваша особистість!

А я вам скажу: "Ні!", це не так! Це просто Ваш маленький медіа-проект, яких може бути декілька.
Спробуйте дати такому акаунту ім'я я і прізвище вигаданого героя яким ви хочете пограти у цю медіа-гру.
ТАК РОБЛЯТЬ ВСІ ШАНОВНІ ПОВАЖНІ ЛЮДИ, ЯКИХ Я ПЕРЕРАХУВАВ ВИЩЕ!

Не стоїть питання про те, що Ви так сховається від правоохоронних органів. Але ви маєте приховати свою персональну інформацію від недоброзичливців, злих людей, кримінальників ... Тут приймається купа законів про захист персональної інформації. А хтось тут Вас підначує взяти і викласти всю свою персональну інформацію і навіть більше,... списки знайомих, місце роботи і навчання, ваші переконання, виступи, погляди на різні питання, на огляд будь-кого ...
Я не відговорюю Вас від такої публічної акції, якщо Вам хочеться. Але у досить конфліктному суспільстві, коли йде гібридна війна, ... Я б хотів щоб багато наших громадян могли б вільно, без небезпеки, висловити свою позицію, підтримати хороших людей. Без неприємних наслідків на роботі і навчанні. Без публічних наклепів і брудних образ у коментарях. Без цього наше суспільство дуже багато чого втрачає. Свободу! Думки розумних, виважених, обережних людей!

В тому-то і біда, що цією можливістю, хитрі, безвідповідальні люди користуються, аж занадто! Як олігархи, як блогери, як письменники і волонтери, ... А розумні виважені люди просто мовчать начебто їм заткнути рота.
У коментах Фейсбука в українському секторі наче все вимерло! Тиша як на кладовищі.
Тільки йде безкінечна гризня двох-трьох угрупувань партійців: "Дурень!.. Сам ти дурень! Ти злодій!, ... Сам ти злодій!" І цілі рої ворожих ботів, котрі вже, у тому рахунку, навіть, видають себе за брутальних "бандерівців", щоб показати, які вони погані і людожери. Реально уявити у цьому обкидані один одного какахами, просту нормальну людину важко, не можливо.

Отака у мене непристойна пропозиція. Купіть анонімну сім-карту, або відкрийте додатковий Gmail, зробіть якусь фотку де лиця не дуже видно . Зареєструйтеся у Фейсбуці під псевдонімом, і побачте світ очима Містера Ікс. Тільки, зрозуміло, не впадайте у шизофренію, чи хуліганку, просто будьте САМИМ СОБОЮ ВІЛЬНИМ. Ви так зможете не тільки читати і писати те, що Ви думаєте, відповідно до ваших реалій і переконань. Ви зможете підтримувати того, хто вам подобається і критикувати того, хто не подобається, приєднуватися до груп однодумців.

У мене до цього свій інтерес! Так може знову з'явитися у соціальних мережах наш народ. Вільний і розумний.

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma