Enigma Enigma

Сергій Григорович

2020-02-21 03:20:35 eye-2 3195   — comment 34

"Непристойна" пропозиція до кожного українця. Передай друзям, родичам і знайомим...

"Непристойна" пропозиція до кожного українця. Передай друзям, родичам і знайомим...

Частина друга. Соціальні мережі для українців.

У першій частині ми розглянули скільки соціальних конфліктів створено і роздумухано у нашому інформаційному просторі.
Зрозуміло що є олігархи з медіа-ресурсами і їх інформаційна журналістська обслуга. Зрозуміло, що вони намагаються через мейнстрім "покажи шик, страх і звабу" пригодувати глядача, а потім, у політично вирішальний час, вилити йому свою політичну рекламу.

Але нас же цікавить, як може виникнути щось народне. Ну ось, виникає у когось якась ідея, чи якась жага соціальної діяльності. Чим йому можуть допомогти соціальні мережі?

Коротка печальна передісторія:
Українці спочатку створили мережу соціального зв'язку спочатку у електронній пошті mail.ru (свій юзерський сегмент).
Потім українці створили мільйони акаунтів у "Одноклассники".
Потім українці створили мільйони акаунтів у "ВКонтакте". ... Ці мережі були самими масовими для українців.
Всі ці сегменти українських користувачів були послідовно знищені.
Знищення відбулося через
- безвідповідальну до своїх обов'язків політику цих мереж (вимагання не оговорених додаткових засобів ідентифікації через телефон),
- військовий конфлікт,
- Кремлівська цензура відносно про-українських користувачів,
- широка діяльність провокаторів і агентів російських спецслужб у цих мережах, аж до викрадання українських громадян (Павел Гриб).
- остаточний украинский блок цих мереж.

Отак у українців, із соціальних мереж, залишився тільки американський Фейсбук. В нього перейшла більшість СМ-активних людей.
Було анонсовано багато чисто українських розробок соціальної мережі. Але з них жодна не набрала достатньої критичної кількості користувачів, і технічних можливостей, щоб бути якоюсь альтернативою.

Що таке соціальна мережа, у чому її потужність і сила, більшість людей у нас навіть собі не уявляють.
Більшість думають, що це просто у кожного висить якась сторіночка в інтернеті. Це є так, але головне приховане від ока не присвяченої людини.
Ви можете повісити свою сторінку або сайт в інтернеті, і якщо не будете її рекламувати, на неї скоріш за все, взагалі ніхто ніколи не зайде і не прочитає.
Робота соціальної мережі як програми у тому, що вона постійно розсилає інформери попередження про те, що у когось з ваших знайомих чи у того ким Ви цікавитесь, сталася якась подія на сторінці, чи публікація у якійсь групі, день народження і таке інше. Це величезна потужна система яка опрацьовує сотні мільйонів акаунтів такими попередженнями і заохоченнями до активності. Результатом цієї роботи стає те, що вашу інформацію бачать люди, які просто зайшли на свою, а не на Вашу сторінку у Фейсбуці.
Окрім цього, є потужна можливість створювати тематичні або територіальні групи, а також приєднуватися до існуючих груп. Є також  чудова можливість організовувати віртуальні або реальні заходи.
Група це просто: за налаштуваннями творців кожної групи, туди можуть розміщати своє повідомлення або публікацію будь-хто з людей, що приєдналися, з модерацією власників групи, а в деяких групах,(за бажанням власників) - без модерації. Про будь-яку публікацію у групі, якщо ви до неї приєднані, вам прийде повідомлення-інформер. Є  групи закриті (тільки для своїх), є групи в які вступають після схвалення власників, і є групи відкриті для всіх.

Зрозуміло, що така система безкоштовних повідомлень дуже цікава для тих хто хоче дешево чи безоплатно розповсюдити свою рекламу.
Але ніяких потужностей Фейсбука не вистачить щоб безоплатно розсилати мільярди повідомлень кожну годину, та і їх просто перестануть читати користувачі.
Нескінченна боротьба соціальних мереж і спамерів, яка дуже обмежує можливості звичайних користувачів, коротко описана мною тут:
https://www.facebook.com/notes/serhiy-grigorovich/%D0%BF%D1%96%D0%B4%D1%82%D1%80%D0%B8%D0%BC%D0%B0%D0%B9-%D1%83%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%97%D0%BD%D1%86%D1%96%D0%B2-%D1%96-%D1%83%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%97%D0%BD%D1%83-%D1%83-%D1%84%D0%B1/598158784369921/

А тепер УВАГА, ПРО ГОЛОВНЕ по соціальних мережах !
Це не просто система яка допоможе вам письмово спілкуватися з друзями.
Ця система допомагає вам знайти нових людей для спілкування, хоч на іншому кінці країни.
Зараз видам вам секрет !
Більшість людей в Україні цього не робить і не знає, але це потрібно робити, без цього соціальні мережі не мають сенсу.
"Однокласники" створили збочене розуміння старшим поколінням соціальної мережі, як системи для спілкування однокласників.
Це просто дурниця,... єрунда! Головна можливість от чому:
- ви набираєте у пошуку не прізвище людини, яку шукаєте раз у рік, ...
ВИ НАБИРАЄТЕ ТУДИ БУДЬ-ЯКІ ПОШУКОВІ СЛОВА ПО ТЕМІ ЯКА ВАС ЦІКАВИТЬ !!!
- Фейсбук вам видасть окремими підрозділами публікації! людей! групи! заходи по цих словах.
Дуже важливо що в кожному з цих підрозділів є посилання "показати все". Там може бути головне для Вас. Там розширений список знайдених публікацій чи людей, чи груп по темі.
- далі ви відкриваєте публікації чи людей чи групи, які Вас цікавлять, в окремих вкладках. Читайте публікації і коментарі.
Беріть участь у обговореннях. Можете запропонувати "дружбу" або обмін інформацією, або допомогу,... людям які вам подобаються в обговоренні. Це унікальна нова можливість знаходити однодумців і колег без обмежень простору і часу. Навіть якщо хтось, два роки тому, щось написав у коментах ви можете з ним обговорити цю тему, познайомитися, дізнатися що існує така людина, зайти до нього на сторінку, подивитися інші його публікації потенційно пов'язані з темою, що вас цікавить.
- якщо людина відкрила цю інформацію, Ви можете подивитися друзів цієї людини, і групи до яких вона належить, там теж може бути те що вас цікавить.

Важливо пам'ятати наступне: фейсбуку, власникам груп і сторінок НЕЦІКАВИЙ негатив або думки проти них самих.
Ви просто отримаєте бан, видалення вашого коментаря або публікації, скаргу на погану поведінку в адміністрацію ФБ, аж до блокування вашого акаунту.
Лаятися і конфліктувати в соціальних мережах абсолютно неефективно і контрпродуктивно. У соціальних мережах є конфліктуючі угруповання, але вони живуть окремо у різних групах. Це як хороший тваринник, якщо звірята б'ються, він не буде розбиратися хто правий, а хто винен, просто розсадить їх в різні клітини. Спеціально яскраво і з жартом змальовую вам ситуацію, щоб ви не конфліктували і не отримали блокування Вашого облікового запису в перший же тиждень. Якщо щось, якісь повідомлення та публікації бас обурюють, ви можете знайти групу людей, яких аналогічне теж обурює.
Отож і тут Facebook допоможе вам ... стати більш позитивною людиною. Більше обговорювати те що Вам подобається, ніж лаятися на те, чим ви обурені.

От такі чудові можливості! От такі прекрасні засоби! От така файна система!
Але ... для українців цього всього не існує. У більшості країн світу існує, а от у українців - ні !
Я описав основні два фактори, що стають на заваді:
- у першій частині перелічив величезну кількість рухомих і штучно, системно створених конфліктів у суспільстві,
- тут, у другій частині пояснив, як українці двічі обікрали на створену інфраструктуру соціальних медіа.

Тобто український сегмент фейсбуку таки існує. Але у ньому просто представлені групи олігархічних кишенькових псевдо-партій і дублювання таких самих медіа-ресурсів. А звичайним українцям тут місця немає, з тих причин що я перелічив. Тобто існує тільки  отголосок організованих і профінансованих кимось У РЕАЛІ заходів та організацій.

І так у цій частині ми розглянули, як і скільки разів українці були обкрадені на інфраструктуру соціальних мереж, і я спробував, буквально у двох словах, розповісти новачкам про чудові можливості соціальних мереж.

Мабуть що в цій публікації залишилася ще одна, - третя частина, де я викладу свої думки, який є шанс і які можливості у суспільства, у простих соціально активних громадян вилікувати цю печальну ситуацію. Якийсь шанс відродити суспільство 21-го сторіччя а не 17-го.

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma