Enigma Enigma

Roman Burko

2019-06-12 12:17:55 eye-2 4635   — comment 1

Новітній російський комплекс радіорозвідки “ТОРН” знову знайшли на окупованому Донбасі



Новітній російський комплекс радіорозвідки “ТОРН” знову знайшли на окупованому Донбасі, він ховався біля будинку мирних мешканців, використовуючи тактику "живого щита", щоб українські війська не змогли його знищити.

Безпілотник СММ ОБСЄ знову за останні 4 місяці зафіксували новітній російський комплекс радіорозвідки “ТОРН” на території тимчасово окупованого Донбасу. Це зазначено в оперативному звіті Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні 11 червня 2019. Комплекс радіоелектронної боротьби «ТОРН» на шасі вантажівки («КамАЗ»), було виявлено біля житлового будинку в н. п. Новогригорівка (61 км на північний схід від Донецька);

Минулий раз цей комплекс був виявлений 10 лютого 2019 також біля житлового будинку в Новогригорівці. Міжнародна розвідувальна спільнота InformNapalm тоді опублікувала додаткові матеріали, за якими в 2015 році вже демонстрували фотодокази розміщення російських комплексів радіорозвідки ЗС РФ “Торн” та “Таран” на базі бойовиків “Спарта” в окупованому Донецьку. 

1 вересня 2015 року, міжнародна спільнота InformNapalm повідомляла про виявлений комплекс радіорозвідки «Торн» біля аеропорту Донецька полизу зруйнованого багатоповерхового будинку за адресою: Донецьк, вул. Злітна, 11а.

Як нові дані місії ОБСЄ так і архівні розслідування доводять, що російські військові дотримуються тактики розміщення своєї військової техніки біля житлових будинків. Це тактика живого щита, про яку якось вже обмовлявся російський президент Володимир Путін: "Ми будемо стояти позаду мирних мешканців, не попереду, а позаду, і хай хтось спробує стріляти у відповідь".
 

Більше доказів про фіксацію російської військової техніки на окупованому Донбасі дивіться у базі даних OSINT-досліджень спільноти InformNapalm.

Також 33 з 50 виявлених зразків російської техніки на Донбасі можна переглянути у відеозвіті InformNapalm.


Ви можете написати автору у Facebook, або підписатись на оновлення інформації по темі російсько-української війни. InformNapalm завжди поширює тільки конкретні факти та докази. 

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma