Enigma Enigma

Egor Alekseev

2020-01-18 16:39:59 eye-2 2587   — comment 0

Новий рік у ЗС України: нові закупівлі сучасних зразків військової техніки та устаткування

Процес модернізації армії України та оборонно-промислового комплексу став невід’ємною частиною комплексного розвитку Збройних Сил України. І навіть попри деяку відсталість в окремих технологічних продуктах і фінансових рішеннях, Україна здатна негайно мобілізувати усі необхідні ресурси, аби продемонструвати незалежність в оборонному секторі, технологічну міць вийшовши на якісно новий рівень в сучасних зразках озброєння та техніки.

Наше озброєння -ефективне. Адже від початку російської гібридної агресії почалася найбільш інтенсивна розробка продуктів національної «оборонки». Якнайкраще підприємства «Укроборонпрому» проявили себе у традиційних для концерну галузях: танко- й ракетобудування. Основна ставка була  зроблена на модель танку Т-64БВ, розробленого ДП «Харківський бронетанковий завод». Модернізований танк Т-64БВ оснащується комплексом супутникової навігації СН-4215, що дозволяє в режимі «онлайн» обмінюватись надійно зашифрованими даними, а також надає можливість ідентифікації текстових повідомлень та оповіщень. Загалом у минулому році, українські військові отримали близько 5 тисяч одиниць військової техніки, з яких понад 4 тисячі одиниць нової та модернізованої техніки, 987 одиниць відремонтованої техніки.

Суттєвою складовою в модернізації оборонного сектора стало удосконалення та реформування оборонно-технічного устаткування. Так, нещодавно начальник відділу бойової підготовки Сухопутних військ, заступник начальника управління бойової підготовки Головного управління підготовки ЗСУ підполковник Владислав Пономарьов, повідомив про закупівлю у 2020 році навчальних тренажерів та мультимедійних комплексів «ЗРК С-300» та «Бук-М1», танків Т-80 та статичних тренажерів БМП. Зазначені комплекси призначені для підготовки фахівців Військово-Морських Сил, Десантно-Штурмових Військ та Повітряних Сил ЗС України. Загалом, нині укомплектованість тренажерної бази у навчальних центрах становить 60%, але якісно сформований проект фінансування ЗС України на 2020 рік дозволить підвищити цей показник до 90%.

Система бойової підготовки із залученням навчальних тренажерних систем обумовлена високою зацікавленістю держави в підготовці кваліфікованих та досвідчених офіцерів ЗС України, їх якісній підготовленості для захисту та оборони національних та безпекових інтересів України. Отож, використання сучасних тренажерів та засобів імітаційного моделювання надасть можливість українським військовим  відпрацьовувати найбільш ймовірні сценарії розвитку ведення бойових дій, проводити власні розрахунки сил, засобів та резервів, приймати оперативні командирські рішення, брати на себе роль управління віртуальним особовим складом підрозділу, та у майбутньому, безпосередньо виконуючи поставлену задачу, продемонструвати засвоєні знання та навички . Наразі, такий підхід — украй актуальний для України, адже нарощування військового потенціалу є ключовим пріоритетом у сфері обороноздатності держави.

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma