Enigma Enigma

Ева Браун

2019-11-19 07:33:58 eye-2 3062   — comment 0

Новий український бронеавтомобіль «Новатор» підкорює бездоріжжя

 

 

Як повідомляє український мілітарний портал, 15 листопада Міністерство оборони України отримало партію спеціалізованих броньованих автомобілів «Новатор». Шлях до створення цієї бойової машини було розпочато ще на початку 2017 року автомобілебудівною компанією «Українська бронетехніка». Було враховано усі вимоги ЗС, а також світові стандарти техніки такого класу. Автомобіль виготовлено із високоякісної шведської сталі ARMOX, яка здатна зберегти життя воїнам від куль снайперських гвинтівок та кулеметів з відстані 10 м. Також автомобіль здатний витримувати підрив двох ручних гранат типу РГД-5. Розробники створили дійсно потужну машину, яка дозволить нашим бійцям, які обороняють Україну від агресора на Сході, бути готовими до будь-яких ситуацій. Максимальна швидкість броньованого  автомобіля досягає 140 км/год. На автомобіль «Новатор» встановлено шини підвищеної прохідності. Тобто якщо колесо або навіть усі колеса будуть сильно пошкоджені чи повністю зруйновані, то автомобіль все одно зможе рухатися та евакуювати екіпаж на відстань до 50 кілометрів. А ще автомобіль здатен подолати до 700 кілометрів без дозаправки, що при ведені бойових дій є вагомим чинником. Також машина має систему пожежогасіння салону і моторного відсіку. Завдяки ультрафіолетовим та інфрачервоним детекторам система виявляє займання за 3 мс та ліквідує за 250 мс. В броньованому автомобілі встановлено камеру заднього виду із виводом на монітор, навігатор і телевізійний пристрій для виявлення та супроводження цілей, а також для пересування у повній темряві. Також встановлено спеціальне освітлення у салоні та систему повного, часткового та нічного маскувального освітлення у темний час доби, що дає змогу військовослужбовцям тихо та не помітно виконувати бойові завдання.

Нещодавно машина пройшла випробування ходової частини, проходження бродів, подолання бездоріжжя, підйомів і спусків, зручності десантування, ведення вогню в бою. Окрім того, автомобіль перевірили на підрив, балістичну стійкість та низку інших параметрів. Основне призначення цієї машини полягає в збереженні життя наших воїнів під час ведення бойових дій на окупованих територіях нашої країни. Машина може бути задіяною, як для транспортування особового складу та і  перевезення вантажів в умовах бойових дій, виконання тактичних завдань та охорони блокпостів - сучасна, ефективна машина на рівні кращих світових стандартів по захисту НАТО.

Такий бронеавтомобіль гарантує безпеку та комфорт в пересуванні особового складу в гарячих точках на Сході України. Військово-промисловий комплекс України, не стоїть на місці, активно розвивається і стрімко крокує вперед до передових технологій. «Українська бронетехніка» випускає надійні броньовані машини, які здатні зберегти життя не одному нашому захиснику. Вітчизняні виробники озброєння та військової техніки зміцнюють українське військо, яке наближається до стандартів НАТО.

 

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma