Enigma Enigma

Patriot

2019-05-17 13:08:45 eye-2 4518   — comment 0

ОБЕРЕЖНО АФЕРА: на Сумщині працюють недобросовісні орендарі

Україна на сьогодні є аграрною країною, яка за останні роки збирає рекордні врожаї і крок за кроком освоює європейські ринки. Сільськогосподарське виробництво забезпечує робочі місця, наповнює бюджети всіх рівнів, реально підтримує соціальну сферу на селі. Орендна плата за здані в оренду земельні паї є вагомим додатком до сімейних бюджетів сільських родин.
Без перебільшення земля сьогодні стала приводом для конкуренції. За те, щоб отримати більше площ для господарювання борються як великі аграрні компанії, так і фермерські господарства, невеликі приватні підприємства. І зазвичай останні нехтують нормами чинного земельного та податкового законодавства, порушуючи права пайовиків, працюючи в тіні не сплачуючи податки, не дотримуючись принципів чесного бізнесу.
Всупереч закону на території Тернівської селищної ради працює фермерське господарство «Влад М». Тому, ми провели розслідування та хочемо привернути вашу увагу до протиправної діяльності цих орендарів та їхнього керівництва. Як нам стало відомо юридично господарство очолює Моша В.Л., а фактично керівництво здійснює його батько Моша Леонід Вікторович. Останнього за «добрі справи» у 2018 році звільнено з посади, яку він обіймав у одному з сільгосппідприємств області. Причина звільнення – шахрайські дії в особистих корисних цілях. Бо ж за роки праці добродійник Моша Л.В. особливо не переймався виконанням службових обов’язків, а більше дбав про свої статки, використовуючи службовий транспорт та підлеглих працівників у корисних цілях. 
Будучи керівником підрозділу, створював негативний імідж підприємству-роботодавцю, налаштовував людей не переукладати договори оренди земельних ділянок, штучно створювався ажіотаж при видачі зерна на паї. Саботував виконання соціальної угоди з селищною радою з очистки доріг від снігу в зимовий період, таким чином намагався розібратися з неугодними йому людьми.
Потрібно віддати належне авантюристу. Свої плани він реалізував успішно, сумлінне підприємство-орендар втратило 500-600 га землі, яка перейшла до «Влад М». В результаті цієї «оборудки» збагатилася родина Моші Л.В., але втратили додатковий дохід селищний бюджет та безпосередньо орендодавці. Так як договори оренди з пайовиками підприємства були підписані лише на 5-7%, а відповідно і відрахування до бюджету аналогічні. Фактичні ж «чорні» виплати складають 10-12%.
Застерігаємо пайовиків, яким на сьогодні вигідно отримувати такий розмір орендної плати не в повному обсязі її декларуючи перед податковою, ще й користуватися при цьому субсидіями на житлово-комунальні послуги. При розкритті таких фактів відповідними контролюючими органами люди змушені будуть повернути незаконно отримані бюджетні кошти, заплативши при цьому значні суми штрафу.
Крім того, слід зазначити, що Моша Л.В. використовує без належного оформлення земельні ділянки під господарськими будівлями, позбавляючи значної суми бюджет селищної ради, а також умудряється декларувати занижені в 7-10 разів доходи від своєї діяльності. Здавалося, що людині всього цього повинно вистачати, але це не про Мошу. Його плани на майбутнє далекоглядні.  За інформацією з перевірених джерел наступних виборах селищного голови саме Моша  планує виставити свою кандидатуру, щоб і надалі чинити беззаконня, прикриваючись уже відповідальною посадою.
Цікаво чи  вистачить рішучості у тернівчан не допустити цього правопорушника до влади? Бо як не крути, а у наш час селу потрібно обирати тих орендарів, хто дбає про загальний добробут, а не про власні статки. 
А шахраї повинні відповідати за свої вчинки  згідно закону!

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma