Enigma Enigma

Никита Конотоп

2021-05-18 09:13:52 eye-2 3515   — comment 0

Обмовка за Фрейдом. УПЦ МП управляється з Москви

Українська православна церква Московського патріархату декілька років бореться за те, щоб у публічному просторі її не називали Російською церквою. До боротьби залучені медійні сили, лобісти в судах і парламенті, на міжнародній і міжцерковній арені. І причина не в молитовному зв’язку чи канонах, а в підлеглості керівному центру у столиці країни-агресора. Саме цю підлеглість УПЦ МП намагається всіляко приховати. Аж тут виходить, що президент цієї країни-агресора пообіцяв захищати в Україні «свою церкву, яку намагаються знищити». В. Путін мав на увазі «Руську Православну церкву в Україні», яку нібито намагаються принизити. «Абсолютно зрозуміло, що немає Української православної церкви Московського патріархату, є Російська православна церква в Україні». На думку Єпіфанія, якщо глава країни-агресора сказав, що церкву женуть, значить цією церквою керують з Москви. У той же час УПЦ Московського патріархату збирає підписи, щоб їх не перейменовували. Глава ПЦУ висловив своє здивування тим, чому УПЦ МП хочуть бути частиною Російської церкви, однак бояться називатися саме таким ім'ям в Україні і таким чином вводять в оману людей. «Багато є таких українців, які не розуміють. Вони бачать вивіску, чують, що це нібито українська церква, а потім дізнаються, що це РПЦ». Слова Путіна про захист своєї «Російської православної церкви» є корисним меседжем для України.

Багато глядачів кинулися на цю фразу, немов на наживку, не помітивши гачка. Цікаво, чому Путін сказав саме «РПЦ в Україні»? Невже він не знає про УПЦ МП і всі ці проблеми? Знає, і доволі добре.

Бо ніщо так добре не виказує статус російського резидента, як турбота і бажання захисту з боку президента Путіна, котрий прямо каже про РПЦ в Україні.

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma