Enigma Enigma

Костюк Олександр

2019-01-15 12:25:45 eye-2 5662   — comment 9

Олігархічна влада.

«При владі олігархи» - кричать "опозіціонєри", заявляють чисельні експерти в соцмережах. Деякі вивчили ще більш красиві слова: «Країною правлять фінансово-промислові групи». Найголовніше для України, це щоб ні в якому разі лідером не був олігарх, вважають вони. Не дає спокою пролєтарська сутність. За що в 1917-му кров проливали? Все намагаються винайти старий совєцький велосипед. Доярка в ордєнах і в Вєрховном Совєтє. Блазень Хрущов - гєнєральний сєкрєтарь.
Так варто знати,що за кожним президентом США стоять фінансово-промислові групи. За демократами одні, за республіканцями інші. І це не заважає США бути володарем світу. Так само й за президентами Франції чи прем'єр-міністрами Британії. І лобіювання їх інтересів ( в межах закону) є цілком легальним заняттям. А за італійськими – взагалі часом мафія стоїть. 
Не цей критерій є зараз головним. Головними, критичними для виживання країни, зараз є наступні критерії:
- Чи є лідер державником;
- Чи є він патріотом України;
- Чи ЗДАТЕН він бути лідером держави за своїми особистими, лідерськими якостями, освітою, знаннями, досвідом;
- Чи є він незалежним від ворога, Москви;
- Чи має він досить власної потужності, щоб його не купили або просто не з’їли, перетворивши на просту маріонетку, в перший же місяць правління. Москва або власні барони. Як з'їли в свій час Ющенка, першого проукраїнського Президента. Миттєво.
І ніякий супергеніальний, кристально чесний вчитель історії, прямо з серіалу, нічого не зможе вдіяти в реальній політиці. Буде звичайною тупою лялькою в чужих руках. Саме цього добивається кремль: або своєї маріонетки, або повної нездари при владі. Для того й забиваються голови люмпену красивими термінами про «олігархічноє правлєніє».Для того й переорієнтовують обивателя від головних критеріїв лідера держави на совково-більшовицькі. Пропхнути маріонетку або нездару до влади, і реалізується головна московська теза: "украінци нєспособни управлять собой, создать государство". І можна грати в улюблену кремлівську гру: протиставляти народ нездарній владі (як було з Януковичем), доводити країну до громадянського протистояння і громадянської війни. Як в 1663-му, як в 1918-му. Як ледве не довели у 2014-му.
Це щастя України, що в найтяжчі 5 років її очолила людина самостійна, фінансово-незалежна з власною сильною командою. Маю надію, що ця людина продовжить свою плідну роботу на тій же посаді ще п'ять років, протягом яких Україна зможе укріпити свою незалежність та сформувати стале громадянське суспільство.

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma