Enigma Enigma

Костюк Олександр

2020-10-19 16:47:23 eye-2 3495   — comment 0

"Опрос" Зеленського - гібридна технологія.

«Всєнародний опрос» Зеленського – чистої води гібридна технологія. Тобто імітація.

  1. Імітація законності.

Насправді, найгірше в цьому фейковому «опросі» те, що ним нахабно і демонстративно ламається закон.

Детально тут:  https://racurs.ua/n145195-opros-zelenskogo-ekspert-rasskazal-kakie-zakony-narushaet-prezident.html

При цьому, в чисто кремлівському стилі, процесу намагаються надати декорації «законності». Проводити будуть буцімто «волонтьори», в нейтрально-білих «манішках» (нє, ніякої агітації), організовано буде за «легальні, задекларовані» гроші.

Хоча насправді  яка різниця, за які гроші порушується закон - задекларовані чи ні? Це все одно як втішати жертву нападу тим що ніж, яким її штрикнули, було куплено офіційно з наданим касовим чеком.

Щоб ще більше прикрасити це все імітацією законності, легальності, нам радісно повідомляють, що підрахунки результатів буде проводити поважна комісія з шанованих експертів. Тобто фількіни грамоти, заповнені невідомо як і отримані з порушенням законодавства, будуть рахувати дуже поважні люди? Але сама участь в цьому вже робить їх не поважними.

Отже, голова держави, вища в державі посадова особа – демонстративно і нахабно ламає закон. Гарних перспектив в такої держави немає і не може бути. Прихильники Зеленського, депутати СН мають розуміти: не може бути добробуту , розвитку та реформ в державі, де закон ДЕМОНСТРАТИВНО (не таємно) ламає вища посадова особа. Навіть заради дуже популістських цілей.

        2. Імітація «всєнародності».

Зєрмаку дуже потрібно саме це – вигляд всенародності. Заради цього узеленські йдуть на порушення законодавства, призначаючи фейковий «опрос» на день виборів. Адже якщо їх справді просто цікавить думка суспільства, можна було б провести звичайне соцопитування, в будь-який інший день. Але тоді не було б цієї так потрібної імітації «всєнародності». Не було б хайпу, мобілізації люмпен-електорату, прихованої агітації.

Хоча звичайно ж, ніякої  справжньої всенародності не буде. Проголосують тільки ті, хто прийде на вибори. І з них звичайно ж далеко не всі, а переважно електорат СН, орієнтований саме на  популістські питання цього «опроса». Ну а щодо «підрахунку» результатів… Він буде аналогічним підрахунку кримського «референдуму».

 

        3. І нарешті, після цього «опроса» на нас обов'язково чекає імітація легітимності результатів.

Гібридна легітимізація, абсолютно в стилі «референдумів» в Криму та на Донбасі.

Попри заяви про те, що опрос не має юридичної ваги, йому надаватимуть вагу політичну. Спиратимуться як на «свящєнний глас народа».

І саме для надання політичної ваги потрібні імітація законності та всенародності. Головне питання «опросу» звичайно ж про Донбас. Питання, заховане поміж пустих, очевидно популістських питань. Перший пробний шар перед майбутніми «референдумами», якими кремль хоче легітимізувати своїх маріонеток ОРДЛО в Україні.

 

Гібридність цієї технології , очевидні паралелі дають привід замислитись над питанням: де насправді була розроблена ідея зєрмаковського «опроса».

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma