Прихильники здорового способу життя та вегетаріанці все частіше вживають напівфабрикати, які виготовлені з натуральних рослинних інгредієнтів. У цих стравах немає продуктів м'ясного походження: молока, м'яса, риби, яєць. Вони не вимагають особливих кулінарних навичок та готові до вживання після невеликої термічної обробки. Завдяки їм можна перекусити у невимушеній обстановці або організувати повноцінне застілля для людей, які звикли дотримуватися правильного раціону та вживати здорову та корисну їжу. Якісно зроблені напівфабрикати для вегетаріанців дозволяють отримати необхідну кількість білка, вітамінів та мікроелементів, а також запобігти виникненню, розвитку можливих захворювань та патологій.
Виробники пропонують величезну кількість напівфабрикатів на основі рослинних інгредієнтів, які збагачені вітамінами та мінералами. Такі страви проходять попередню обробку та вимагають подальшого приготування. Якщо перейти на сайт https://panivegan.com/, то можна вибрати та замовити смачні та корисні напівфабрикати для вегетаріанців або прихильників здорового харчування. До найпопулярніших і найпоширеніших вегетаріанських напівфабрикатів варто віднести:
- Пельмені. В якості інгредієнтів для такої вегетаріанської страви підійде соєвий білок, сочевиця, квасоля, нут, білокачанна або цвітна капуста, кабачки. Також використовуються різні спеції, зелень, натуральні барвники та ароматизатори. Веганські пельмені, які створені з рослинного текстурованого білка, можуть бути зі смаком курятини або яловичини. За смаковими якостями вони не поступаються традиційним пельменям, виготовленим з м'яса.
- Котлети, нагетси та фрикадельки. Вони переважно готуються з сочевиці, буряка, моркви, білокачанної або цвітної капусти, сейтану, кукурудзи, гороху, рису та гречки. Рослинні котлети можна подавати до столу з будь-яким гарніром на вибір: добре підійдуть вони з картопляним пюре, кашами або макаронами. Нагетси, які виготовлені з текстурованого горохового білка, чудово поєднуються з різними томатними соусами.
- Млинці. Такі вегетаріанські напівфабрикати виготовляються з тонкого тіста без використання яєць та молока тваринного походження. Для їх приготування в основному використовується вівсяне, соєве, мигдальне та кокосове молоко. В якості начинки для вегетаріанських млинців підходить сейтан, картопля, соєвий фарш, сочевиця, капуста, яблука, банани або горіхи.
Особливою популярністю користується рослинний фалафель, який переважно виготовляється з нуту та цибулі. Кульки обсмажуються у фритюрі та подаються з різними видами соусів, хлібцями, галетами. Їх можна красиво прикрасити гілочками свіжої зелені: кропу, петрушки. Також веганам сподобається хумус, до складу якого входить нутове пюре, оливки, томати, кунжутна паста, часник та різноманітні спеції.
Чому варто вживати вегетаріанські напівфабрикати
Вживати напівфабрикати на основі рослинних інгредієнтів варто з кількох причин:
- у складі лише натуральні компоненти, які багаті на вітаміни та мінерали;
- хороша профілактика захворювань;
- надається можливість значно знизити високий рівень холестерину в крові;
- ефект омолодження та зниження ваги;
- немає потреби тривалий час готувати улюблені страви;
- підходять як в якості закуски, так і основної страви.
Якщо грамотно і регулярно вживати вегетаріанські напівфабрикати, можна зміцнити імунну систему і відновити мікрофлору шлунку. Завдяки їм можна вдосталь насититися та отримати заряд позитиву на цілий день.
Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma