Enigma Enigma

Сергiй Делін

2024-05-12 16:16:12 eye-2 4429   — comment 0

Останні дзвінки

BBC: "Русские просто прошли"

"Глибина їхнього просування становить лише кілька миль, але вони поглинули близько 100 км (62 милі) української території. На більш захищеному сході України Росії знадобилися місяці, щоб досягти того ж самого.

«Першої лінії оборони не було. Ми це бачили. Росіяни просто увійшли. Вони просто зайшли, без жодних замінованих полів".

Він показує відео з безпілотника зняте кілька днів тому, на якому видно, як невеликі колони російських військ просто перетинають кордон, не зустрічаючи опору.

Він каже, що офіційні особи стверджували, що оборонні споруди будуються за величезні кошти, але, на його думку, цих оборонних споруд там просто не було. «Або це був акт недбалості, або корупції. Це не був провал».

Розуміти це можна просто: тупо втрачено півтора роки безцінного часу. Добре якщо тільки проебали але щось підказує - інтуїція? чи досвіди? що можливо ще й відпилили.

Якесь дивне, довбане дежа вю? Паніка сьогдні не на часі; але й час совка минув: мав давно закінчиться, якщо Україна має серьєзний намір перемогти. Є конкретни питання: де укріплення першої лінії? Чи може Україна успішно захіщати свої рубежі? Це реальни конкретни питання які мають конкретний вплив на ход війни, на відміну від просто слів.

Тому що "Хай тільки підуть!" "Буде катастрофа" "Втрати території не допущено!" "Укріплена оборона!": це тільки слова. Я ясно пам'ятаю коли десь влітку 2014 якийсь похилого віку генерал бадьоро рапортував як він буде відбивати можливу російську атаку: чи знав він тоди, чи мав навіть ідею скільки у нього для цього патронів не говорючи, танків яки можна завести? Після був Іловайськ, логично. Але ми маємо третій рік справжньої реальної війни: кому ще не набридла така чисто совкова маячня: що вона може нам дати, окрім провалів та проїбів? Про "сіри зони" ми ще будемо говорити: звичка "перемогати" через креативни доповіді та терміни яка формується на очах це погана; хренова подія та напрям. Тому що вона прямо звідти: з совка. Не треба ніяких креативів якщо можна подивіться на результати, очима. Нема ніякої потреби для креативів.

Слова совка, будь яки слова значуть дуже мало або зовсім нічого. Кому як українцям цього не знати, скільки ще треба дослідів? Але тільки сьогодні за цими дежавю стоять перемога та майбутнє нації.

"Всі знали, що це вторгнення, швидше за все, відбудеться. І українська, і західна розвідка знали, що Росія нарощувала сили через кордон - за оцінками, до 30 000". Знали заздалегідь? Добре: значить має бути результат. Без результату ніяки слова не будуть мати значення. Ніяки слова не виграють Україні цю війну.

Це можуть бути останні дзвінки для України: ставати нацією та позбутися совка, прямо тут; або попрощатися ще раз із шансом на майбутнє. Прямо тут. Разом їм, совку та Україні у майбутньому не бути: це ясно.

Час іде вже в негативному вимірі тож уникати цього питання більше неможливо: це ще випадкові, тупі проїби; таки збіги? Або хтось навмисно та послідовно намагається створити реальність що Україна не може перемагати? А далі тільки питання часу, щоб звикнути... як завжди.

Ми стежимо за ситуацією уважно. Буде залишатися місто українським? Чи вивчени уроки та зроблени висновки? Або знову совок? Нічого тут не можна розказати просто словами. Десь на цьому часовому інтервалі  може бути поворотний момент цієї війни. Ніхто і ніщо ще не гарантувало що він буде на користь України. Слова не можуть дати такої упевненості: тільки результати.

Тому що розмовні саміти та чудові фінтифлюшки не зроблять жодних чудес: якщо залишиться совок.

Ні: уникати цих запитань більше неможливо, з урахуванням того що стоїть на кону. 

 

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma