Enigma Enigma

Светлана Павлова

2020-05-29 12:15:09 eye-2 30   — comment 0

Паспорта РФ для жителів «Народних Республік Донбасу». Воля або тавро?

Ейфорія від видачі російських паспортів жителям самопроголошених республік на Сході України поступово спадає. Кількість людей, які побажали отримати цей документ, виявилась більш ніж на чверть меншою від прогнозованої російськими аналітиками та ЗМІ. Цікаво ж у чому причина таких розбіжностей?

Справа в тому, що країна-агресор видає жителям окупованих територій «мічені» паспорти, для яких навіть запровадили окремий цифровий код – 610-068. Фактично це дає змогу зацікавленим особам (силовикам, чиновникам, роботодавцям) у реальному часі встановити, що власник такого документа несправжній громадянин РФ, а представник «братнього народу», і для цього не будуть потрібні ніякі спеціальні знання чи обладнання. Тобто росіяни створили таку собі підконтрольну касту, яку в будь-який момент зможуть обмежити у правах або взагалі позбавити наданого статусу, просто визнавши усі документи вказаної серії недійсними.

До того ж з цими паспортами не можна буди виїжджати за кордон, оскільки світова спільнота не визнала їх правомірності.

То що ж ми маємо насправді? А на справді – Російська Федерація максимально посилює залежність самопроголошених республік від своєї волі, не сприймаючи їх повноцінні держави, а людей яких примусили, або умовили отримати паспорти «Л/ДНР» та РФ фактично позбавлені права на вільне переміщення та вибір місця проживання, так як за кордон їх не пускають, а на території РФ у них будь-якої хвилини можуть забрати усі права та свободи. Тому все, що їм залишається – це покірно виконувати забаганки «старшого брата» і сподіватись, що росіяни не заберуть у них те, що ще залишили.

Ось така «свобода по-русски».

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma