Enigma Enigma

Один из 93%

2017-11-30 12:41:42 eye-2 2631   — comment 0

Печерський суд відхилив всі клопотання ГПУ про накладення арешту на вкрадене одеською міською владою майно

Печерський районний суд столиці відмовив генпрокуратурі у накладенні арешту на нерухомість, яку, за даними правоохоронців, незаконно вивели з комунальної власності Одеси у період з 2015 по 2017 роки.

Про це свідчять ухвали суду від 8 листопада – передає видання «Наші Гроші».

Прокурор Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки ГПУ подав клопотання про накладення арешту на одеське нерухоме майно у рамках кримінального провадження №42017000000001097 від 10 квітня 2017 року.

Здебільшого мова йде про нежитлові приміщення, які перебувають у використанні або вже виведені у власність приватних фірм (весь перелік у таблиці нижче). У списку об’єктів опинилась також офіційна резиденція виконкому Одеської міськради на 730 кв м (Гагарінське плато, 4).

За даними прокуратури, протягом двох останніх років чиновники Одеської міськради у змові зі службовими особами Департаменту комунальної власності без проведення аукціонів передали комунальне майно комерційним фірмам, отримавши від них неправомірну грошову винагороду.

Окрім того, у прокуратурі розслідують причетність до реалізації схеми посадовців фірм ТОВ «Оціночна фірма «Абакус» і ПП «Дельта-Консалтінг», а також приватних нотаріусів. Дані реєстру нерухомості свідчать про те, що нотаріус Наталія Чужовська, відома в Одесі як «придворний» нотаріус, реєструвала більшу частину договорів купівлі-продажу по цій схемі.

5 жовтня цього року у справі провели обшуки приміщення Департаменту комунальної власності, а саме кабінетів директора департаменту, його заступника та заступника начальника управління орендних відносин та відчуження комунального майна.Паралельно з тим, обшук відбувся у помешканні останнього. На вилучене тоді майно суд наклав тимчасовий арешт.

Тим не менш, 8 листопада Печерський райсуд столиці, розглянувши декілька клопотань представника ГПУ щодо накладення арешту на спірну нерухомість, відмовив прокуратурі. Рішення приймав слідчий суддя Олег Білоцерківець.

Олег Білоцерківець

Нагадаємо, що у лютому 2017 року видання «Волинські новини» повідомляло про те, що Білоцерківець, який санкціонував обшуки у приміщенні Волинської облради, минулого року провалив справу про чотиримільйонний депутатський хабар. Мова йшла про справу колишнього депутата Київради від "УДАРу" Віталія Даниленка, підозрюваного в організації схеми вимагання хабарів з власників столичних автозаправочних станцій.

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma