Enigma Enigma

Alex Noyt (Oleksandr Maliuchenko)

2021-12-08 04:42:41 eye-2 3528   — comment 0

Перемовини Байдена та Путіна - підсумки

Одразу після перемовин Джо Байдена та Путіна 7 грудня, після  брифінгу Білого дома можливо зробити короткі підсумки.

Вашингтон і Москва обмінялися прямими та завуальованими погрозами, підтвердили свої колишні підходи до ситуації навколо України та "домовилися домовлятися" далі.

З доброго для України:

- "Президент Байден подивився в очі президенту Путіну і сказав йому сьогодні, що те, що ми не зробили у 2014 році, ми готові зробити зараз", - заявив на брифінгу після закінчення переговорів радник президента США з нацбезпеки Джейк Салліван.

- заступник держсекретаря Вікторія Нуланд уже прямо заявила: США готові "повноцінно ізолювати Росію від світової фінансової системи"

- "жодних "гарантій" того, що Україна не вступить до НАТО, Путіну на переговорах не дали й не збираються давати", - сказала Нуланд.

Крім цього, одразу після перемовин стало відомо, що Конгрес США включив у бюджет Пентагону на наступний рік  допомогу Україні на 300 мільйонів доларів.

Загалом з одного боку, керівництву РФ кажуть, що агресія проти України спровокує різноманітні "жорсткі заходи у відповідь". З іншого боку – пропонують добровільну деескалацію та подальшу співпрацю з питань, що становлять взаємний інтерес, на кшталт ядерної програми Ірану. Але більш конкретно посадовці США не пояснили, ніби залишаючи собі максимум простору для маневру. Без відповіді залишилося і питання про те, що саме у Вашингтоні вважають ознакою того, що Кремль готовий піти на деескалацію.

Підписуйтесь на мене у Фейсбук Alex N Alex Noyt

 

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma