Enigma Enigma

Ігор Бондар-Терещенко

2024-04-02 11:31:02 eye-2 4186   — comment 0

Перевідкриваємо архетипи

…Кажуть, чоловік, який "не може зібратися" - це чоловік, який, ймовірно, не мав можливості пройти ритуальну ініціацію в глибинні структури зрілої маскулінності. Що це означає насправді – дізнатися можна, і навіть треба.

Зокрема ця книга - бестселер й по суті посібник з психологічних основ мужності (зрілої й справжньої) - який буде цікавий як чоловікам, так і жінкам. Зокрема чоловіки у дослідженні "Король, воїн, маг, коханець" Роберта Мура та Дугласа Джиллетта матимуть змогу побачити себе ледь не як в дзеркалі, визначити свої недоліки та розвинути свої позитивні чоловічі риси. Натомість жінки після прочитання зможуть краще дізнатися свого партнера та зрозуміти його патерни поведінки, усвідомивши, за яким причинам він поводить себе так чи інакше.

Загалом ця книга представляє новий, по-справжньому свіжий погляд на чоловічу психологію та сутність його маскулінності, що допоможе розібратися багатьом чоловікам у собі та, можливо, переосмислити своє життя, що в свою чергу може призвести до успіху не лише в особистому житті, а й на кар'єрному шляху.

"Часом ми чуємо, як про якогось чоловіка кажуть, що "він просто не може зібратися докупи", - нагадує автор. - На глибинному рівні це означає, що цей чоловік не відчуває і не може відчути своїх глибинних цілісних структур. Він фрагментований, різні частини його особистості відокремлені одна від одної і ведуть досить незалежне й часто хаотичне життя. Чоловік, який "не може зібратися" - це чоловік, який, ймовірно, не мав можливості пройти ритуальну ініціацію в глибинні структури зрілої маскулінності. Він залишається хлопчиком - не тому, що хоче, а тому, що ніхто не показав йому шлях трансформації його хлоп’ячих енергій у чоловічі. Ніхто не привів його до безпосереднього й цілющого досвіду внутрішнього світу чоловічих потенцій".

 

Роберт Мур, Дуглас Джиллетт. Король, воїн, маг, коханець. Перевідкриття архетипів зрілої маскулінності. – К.: Видавництво Ростислава Бурлаки, 2024

 

Ілюстрація: Benoit Prevot

 

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma