Enigma Enigma

Alex Noyt (Oleksandr Maliuchenko)

2019-12-09 08:25:20 eye-2 3350   — comment 0

Перша ніч на Банковій - сутички за сцену, рамки металодетекторів та інше (Відео)

Короткий відеозвіт від організаторів Варти на Банковій. Перша ніч минула спокійно. Обладнано постійний табір, мешканці табору налагодили взаємодію між собою та представниками поліції. 

З подій ночі варто зазначити сутичку за сцену на самому початку заходу. Є інформація, що люстрований посадовець Януковича, колишній заступник голови його АП Андрій Богдан, який відомий під погонялом "Бліжайший", віддав наказ через УДО завадити встановленню сцени. Переданий наказ виконувала Нацгвардія, яка відтіснила протестувальників від сцени  та потім винесла її за межи паркану біля Офісу президента. Але згодом протестувальники повернули обладнання та все ж таки встановили сцену. Крім цього випадку більше конфліктів не було. Натомість вже після першої половини ночі, багато хто із працівників поліції підходив до наметів де роздавали чай та каву та харчувалися разом з протестувальниками. Бо Аваков та Зеленський не в змозі забезпечити тих хто їх охороняє елементарними умовами служби.

На ранок поліція встановила рамки металодетекторів на вході до табору. Наразі ситуація біля ОПУ спокійна і контрольована. Але пам'ятаємо, що попереду основне дійство і зважаючи на оточення Зеленського може статися все що завгодно.

 

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma