Enigma Enigma

Alex Noyt (Oleksandr Maliuchenko)

2021-11-14 19:08:08 eye-2 3477   — comment 0

Першими у світі українці підкорили легендарний пік у Гімалаях

Українські альпіністи змогли першими у світі підкорити вершину Аннапурна ІІІ у Непальських Гімалаях, що розташована на висоті 7555 метрів в ущелині Seti Kola і ще ніколи не була підкорена.

Сім експедицій найсильніших альпіністів світу жодного разу не змогли її підкорити, але українська команда у складі Микити Балабанова, В'ячеслава Полежайко та Михайла Фоміна змогли зробити неможливе. 

Понад три десятиліття Південно-Східне ребро Аннапурни III залишається однією з останніх "серйозних невирішених проблем у Гімалаях". Це дуже гарне і водночас дуже складне ребро, вперше на яке в 1981 спробували піднятися британці Нік Колтон (Nick Colton) і Тім Ліч (Tim Leach); вони провели чудову спробу проходження, дійшовши до позначки 6500 метрів. Однак команда змушена була повернутися вниз через проблеми з недостатньою акліматизацією.
Понад 35 років і проведені шість експедицій, ця 2300-метрова стіна так і залишалась непокореною, бувши одним із найбажаніших проектів для найсильніших альпіністів світу. Навесні 2016 року найсильніша австрійська команда до складу якої увійшли троє знаменитих альпіністів: Хансйорг Ауер (Hansjörg Auer), Давид Лама (David Lama) та Алекс Блюмель (Alex Blümel) спробували піднятися по стіні. Команда провела на горі п'ять тижнів у спробах вирішити "головоломку", проте, незважаючи на унікальний талант і досвід альпіністів, провівши три холодні ночівлі на позначці 6550 метрів, вони змушені були повернутися вниз.Про це було знято документальний фільм, що зібрав багато нагород на світових кінофестивалях. Але 6 листопада 2021 року українці підкорили цей пік, вписав свої імена в золоту книгу легенд світового альпінізму.

До вашої уваги фільм про невдалу спробу підкорення Аннапурни III австрійців.

====================

Віддячити мені за текст дуже просто - криптовалютою SSLX від Sl8.

Що таке соцмережа Sl8:

Стаття на АIN 

Пост українською https://bit.ly/3Ao2m1K

Пост російською https://bit.ly/3i4u6l1

Як активувати криптогаманець Sl8 https://bit.ly/39oQikJ

Інвайт для реєстрації a1yN7z

https://sl8.online/invite/a1yN7z

Мій нік у Слейт skyokey

 

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma