Enigma Enigma

Olga Knyazeva

2021-10-20 12:01:12 eye-2 3260   — comment 0

Політична маріонетка Кремля

Нещодавно Угорщина та Росія підписали новий газовий контракт терміном на 15 років. Згідно з ним, Угорщина має отримати від Росії 4,5 млрд кубометрів газу на рік, що становить приблизно половину від загальної потреби країни.

Але ключовим є не це, а те, що за новою угодою блакитне паливо йтиме в Угорщину в обхід України — через Австрію та Сербію, продовженням «Турецького потоку». Зокрема голова МЗС Угорщини Петер Сійярто, заявляє, що через новий контракт його держава нібито також втратить кошти від транзиту російського газу, адже з України паливо потрапляло до Угорщини, а вже звідти у Хорватію та інші країни Балканського регіону.

Інша заява Петера Сійярто звучить так, що Угорщина вирішила відмовитися від поставок газу через Україну, мотивуючи це тим, що маршрут, який використовувався через Україну, нібито вимагає серйозної реконструкції, яка не мала місця і це якимось чином підриває енергетичну безпеку Угорщини.

Жодних сумнівів, що Кремль запропонував Віктору Орбану таку ціну, від якої той просто не зміг відмовитися навіть в умовах складнішої логістики та втрат Угорщини від блокування транзиту за старим маршрутом. У такій ситуації напередодні вирішальних парламентських виборів, що відбудуться навесні 2022 року, угорська влада зможе навіть зменшити комунальні тарифи, що має позитивно позначитись на рейтингах правлячої партії.

Отже як це виглядає зі сторони, якщо Угорщина веде внутрішню політику країни на шкоду Україні то це норма і Україна має змиритися і не втручатися, а якщо Україна проводить реформи то угорський уряд неодмінно має право втручатися у внутрішню політику та диктувати свої права!

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma