Enigma Enigma

Бучко Володимир

2018-07-05 22:06:11 eye-2 5114   — comment 0

Порошенко руйнує олігархічну систему України

Подання закону «Про податок на виведений капітал» до Верховної Ради вщент розгромило російську пропаганду проти Президента України. Виявилось, що Порошенко не словом, а ділом руйнує олігархічний режим в українській державі. Податок на виведений капітал не тільки повністю руйнує офшорні схеми олігархів, які стають не дієвими. Він знищує корупцію по податку на прибуток підприємств, починаючи від місцевого рівня і закінчуючи національним. Адже, в Україні склалася «традиція»: якщо ти при владі або налагодив корупційні зв’язки, то податок на прибуток підприємств можна платити по мінімуму, а то й взагалі показувати збитки і роками нічого не платити.
Після введення податку на виведений капітал «нещасні олігархи» вже не зможуть прикриватися високими витратами, збитковістю і не платити податків. Це вже нікому не цікаво, так як податок на прибуток платити не треба. А от коли власники підприємства будуть виводити кошти, в тому числі за кордон, то треба буде сплатити податок 15 або 20 відсотків, в залежності від операції. І тут уже посада або зв’язки у владі нічим не зможуть допомогти.
Варто зазначити, що податок на виведений капітал не подобається Заходу. З його введенням Україна перестає бути «перевалочною базою» для імпортних товарів. Прийдеться або займатися реальним виробництвом, або платити 15-20 % при виведенні грошей з України. І податок на виведений капітал – прозорий, його не вдасться мінімізувати за допомогою консалтингових фірм, юристів, сильних бухгалтерів, і навіть судових позовів проти податкової, як це зараз відбувається з податком на прибуток підприємств.
Якщо Порошенко демонтує українську олігархічну систему, то Путін, навпаки, робить все для збереження російської олігархічно-феодальної системи. Зокрема, у російського уряду знайшлися гроші на «спасіння» російських олігархів, які потрапили під санкції. Для того ж Вексельберга чи Дерипаски. Але ж економіка Росії у стагнації, грошей не вистачає, тому за все заплатять прості росіяни. Податок на додану вартість уже підвищили, а на черзі пенсійна реформа.
Як кажуть, відчуйте різницю, як діє Порошенко і як діє Путін. Детальніше в цьому відео:

 

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma