Enigma Enigma

Liza Levchenko

2019-12-13 08:23:04 eye-2 442   — comment 0

ВАШ "ПІВНІЧНИЙ ВІТЕР" НАМ ПО ЦИМБАЛАХ!

Гості з півночі не афішували свою приналежність до ЗМІ.

Але як повідомлялося, журналісти телеканалу "Звезда", який належить міністерству оборони РФ похизувалися, що потрапили до України після "запрошення" Зеленського.

Журналістка російського пропагандистського телеканалу "Звєзда" Діана Сіразі прибула в Київ як приватна особа. 

Державна прикордонна служба України не мала інформації про заборону на в’їзд в Україну членів знімальної групи телеканалу. Про це повідомляє Громадське.

Зі слів речника ДПСУ Андрія Демченка, журналістка Діана Сіразі та оператор Олександр Столєров перетинали кордон "як звичайні громадяни РФ". "На момент перетину кордону не було встановлено, що вони незаконно відвідували тимчасово окуповані території України. Відповідно, інспектор прийняв рішення про їх пропуск", — пояснив він і додав, що на росіян може очікувати адміністративна відповідальність за проведення знімань у приміщенні аеропорту без дозволу. 

Демченко наголосив, що дії знімальної групи телеканалу "Звезда" після проходження митних процедур і паспортного контролю вже не підлягають компетенції Держприкордонслужби. Своєю чергою, речниця Служби безпеки України Олена Гітлянська повідомила, що відомство готове затримати й вислати журналістку та оператора, якщо для цього будуть підстави. "У разі порушення ними закону вони будуть затримані та вислані з країни", — заявила вона.

"Це журналістка-початківиця, тому в поле зору Служби безпеки України вона не потрапляла". Про це «Обозревателю» повідомили в прес-службі СБУ. У цьому контексті там зауважили, що "це їхня звичайна технологія: вони беруть новачків, які щойно влаштувалися на роботу, або стажистів. Вони приїжджають до України як приватні особи". У СБУ запевнили, що "оперативно відреагують" на цей факт у разі, якщо пропагандистами будуть вчинені протиправні дії. Група пропагандистів російського телеканалу "Звєзда", який висвітлює окупацію Донбасу, прилетіла до Києва. Вони заявили, що в такий спосіб відреагували на "запрошення" президента України Володимира Зеленського, яке пролунало на "нормандському саміті". Зеленський на "нормандському форматі" закликав російських пропагандистів припинити створювати фейки і запропонував їм приїхати в Україну, щоб побачити реальну картину життя країни. Він також яскраво потролив топ-пропагандиста Кремля Володимира Соловйова, зазначивши, що той "не забруднить туфлі "Бріоні", якщо для об'єктивності відвідає Україну.

У СБУ запевнили, що "оперативно відреагують", якщо пропагандистами будуть вчинені протиправні дії.

Сама журналістка Діана Сіразі розповіла, що хотіла перевірити, чи пустять її і всю знімальну групу "Звезды" до України після того, як президент Володимир Зеленський на "нормандській зустрічі" запросив російських журналістів. 

Шкода, що не добавила, що хотіла перевірити "чи не їдять бендерівці росіян".

Можливо для Кремля "такое" і є якимось "хорошим знаком", але Україна може відповісти: "Що ваш "північний вітер" нам по цимбалах"!
 

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma