Enigma Enigma

Богдан

2023-12-06 15:45:17 eye-2 4007   — comment 4

Про «Майдан-3» і точки неповернення

Сучасний світ абсолютно прозорий. Завдяки інтернету можна побачити все, що відбувається в кожній країні і проаналізувати ситуацію в цій країні. В Україні, для стороннього спостерігача, також.

Політична ситуація в Україні вкрай загострена нагнітанням істерії різних політичних, економічних та фінансових структур. Ця істерія б’є через край вже не тільки в інформаційному просторі, але й на побутовому рівні.

В побутовому рівні причина проста і очевидна: війна з росією затягується, а тому буде продовжуватися мобілізація чоловіків на фронт. Добровольці та мужні чоловіки вже пішли на війну. Хто залишився?

Політична істерія також проста і очевидна – це реванш політичних сил, які не бачать себе при владі після перемоги України у війні. В тісному союзі з цими політичними силами виступають і українські олігархи, які добре розуміють, що після перемоги України вступить в силу «Закон про олігархів».

Для цих об’єднаних антиукраїнських сил найбільш прийнятним сценарієм є замороження війни з нескінченними переговорами з росією і надія в процесі переговорів перехопити владу в Україні.

Або ж повалити існуючу на сьогодні владу якимось чином: «несподіваною» смертю Президента Зеленського чи заколотом під ширмою «Майдан-3»…

Що буде далі з Україною та українцями, в процесі реалізації омріяного сценарію розвитку подій цими силами, – як карта ляже…

Завдяки інтернету та простій логічній побудові адекватна людина відкидає накип брехні, яка масовано вкидається різними структурами в інформаційний простір з певною метою, політичною, економічною чи фінансовою, і будує своє бачення ситуації.

Не останню роль в загостренні ситуації відіграє і «протистояння» Зеленського та Залужного. Наскільки реальним є це «протистояння» (і чи можна з цього терміну зняти лапки) покаже час.

Наскільки близьким до реальності може бути це «бачення ситуації» також покаже час.

Але сьогодні для стороннього спостерігача політична ситуація в Україні виглядає вкрай напруженою, що й безпосередньо впливає на коментарі та обережні дії, які стосуються партнерських домовленостей з Президентом Зеленським.

Якщо коментарі світових політиків впливають більше на емоції, то обережність виливається затримками в поставках Силам Оборони України техніки, боєприпасів та військового спорядження від наших партнерів.

Саме там знаходиться причина недостачі боєприпасів для ЗСУ. Саме тому європейці відтерміновують поставку літаків F-16 для ЗСУ. Саме з цим пов’язана затримка з поставками для ЗСУ бронетехніки. Бо нашим партнерам незрозуміло, в чиї саме руки потрапить їхня зброя і боєприпаси вже завтра.

Тобто, генерал Залужний мусить зрозуміти, що його мовчанка нервує не тільки українців, але й партнерів України, які ще не стали нашими союзниками тому і тільки тому, що в полі невизначеності, для стороннього спостерігача, знаходиться Генеральний штаб ЗСУ.

…Позиція росії зрозуміла. До 14 грудня росіяни повинні або взяти Авдіївку, або до початку президентських виборів в росії допомогти Петру Порошенку та Володимиру Кличку взяти Київ…

Але.

Існують точки неповернення, які, власне і визначають весь подальший хід історії. Визначають закономірність, на яку людина, навіть з гігантськими фінансовими ресурсами, вплинути не спроможна… Але про це згодом.

 

Підписуйтесь на наш Telegram канал Enigma